Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

4 °C

Σήμερα, 23. Ιανουαρίου 2022

Πάλι σε πλειστηριασμό μεζονέτα της Δήμητρας ΛιάνηΣτο σφυρί βγαίνει και πάλι μεζονέτα της οδού Αγράμπελης 3 στην Εκάλη, που χτίστηκε στη θέση της περίφημης ροζ βίλας του ζεύγους Ανδρέα Παπανδρέου - Δήμητρας Λιάνη.

Τα οικονομικά προβλήματα για τη χήρα του πρώην πρωθυπουργού φαίνεται ότι παραμένουν, με αποτέλεσμα το τετραώροφο κτίριο να έχει κατασχεθεί και να βγαίνει σε πλειστηριασμό τον προσεχή Μάρτιο.

Το ακίνητο, με συνολική επιφάνεια 445 τ.μ. και κήπο 798 τ.μ., έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 8 Μαρτίου 2017 με τιμή πρώτης προσφοράς στο ύψος της εμπορικής αξίας του, δηλαδή 1.030.000 ευρώ.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεζονέτα της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου που γίνεται αντικείμενο πλειστηριασμού, καθώς το ίδιο είχε συμβεί (επανειλημμένα) και με τη μεζονέτα με αριθμό Μ4 λόγω οφειλών της στη Χριστιανική Ενωση Νεανίδων.

Η νέα κατάσχεση έγινε για ποσό ύψους 88.288 ευρώ (πλέον τόκων και λοιπών εξόδων) που το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας επιδίκασε σε ιδιώτη. Μάλιστα, εκτός από την αναγκαστική κατάσχεση υπέρ του προσώπου που επισπεύδει τη διαδικασία, το συγκεκριμένο ακίνητο βαραίνουν τρεις προσημειώσεις υποθήκης συνολικού ύψους 585.635 ευρώ, καθώς και συντηρητική κατάσχεση ύψους 27.279.800 ευρώ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα δημοσιεύσεων πλειστηριασμών, η μεζονέτα Μ6 αποτελείται από τέσσερις ορόφους. Συγκεκριμένα, το δεύτερο υπόγειο, επιφάνειας 122 τ.μ., περιλαμβάνει δύο θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, δύο αποθήκες, κλιμακοστάσιο και φρεάτιο ανελκυστήρα, ενώ το πρώτο υπόγειο, επιφάνειας 119 τ.μ., περιλαμβάνει άλλες δύο αποθήκες, δύο WC, μηχανοστάσιο, αποθήκη καυσίμων, κλιμακοστάσιο, φρεάτιο ανελκυστήρα και σκάλα προς τον ακάλυπτο.

Το συγκρότημα

Το ισόγειο έχει συνολική επιφάνεια 105 τ.μ. και περιλαμβάνει κουζίνα, καθιστικό, τραπεζαρία, έναν ημιυπαίθριο χώρο 16 τ.μ., ένα WC, μία αποθήκη, κλιμακοστάσιο και φρεάτιο ανελκυστήρα, ενώ ο πρώτος όροφος έχει επιφάνεια 99 τ.μ. και περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια, ένα γραφείο, ένα λουτρό, ένα WC, έναν ημιυπαίθριο χώρο 16 τ.μ., τρεις εξώστες, κλιμακοστάσιο και φρεάτιο ανελκυστήρα.

Η μεζονέτα, συνολικού εμβαδού 445 τ.μ., έχει την αποκλειστική χρήση του ακάλυπτου χώρου 798 τ.μ. με πρόβλεψη για κατασκευή πισίνας εμβαδού 62 τετραγωνικών μέτρων. Είναι ένα από τα έξι πολυτελή ακίνητα που χτίστηκαν στη θέση της βίλας του αριθμού 3 της οδού Αγράμπελης, όπου στέγασε ο Ανδρέας Παπανδρέου τον γάμο του με τη Δήμητρα Λιάνη και η οποία αποτέλεσε για χρόνια το επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων της χώρας.

Το 2007 η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου έδωσε αντιπαροχή στην κατασκευαστική εταιρία Morfi το οικόπεδο των 3 στρμ. στην οδό Αγράμπελης, όπου ανεγέρθηκαν οι έξι μεζονέτες (οι τρεις παραμένουν στην ιδιοκτησία της), και η ροζ βίλα πέρασε στην ιστορία...