Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Π. Παυλόπουλος: «Tο έδαφός μας και τα σύνορά μας είναι έδαφος και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»



Μήνυμα ενότητας και προάσπισης της ελευθερίας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο Δημότη του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

«Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε. Και γι' αυτό, με κάθε τίμημα, ακόμα και με την θυσία της ζωής μας, θα υπερασπισθούμε τα σύνορά μας, το έδαφός μας, την κυριαρχία μας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ανώτατος πολιτικός άρχων της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι «το έδαφός μας και τα σύνορά μας είναι έδαφος και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ πρόσθεσε ότι «και αυτό το μεγάλο χρέος της υπεράσπισης της ελευθερίας, το έθνος των Ελλήνων θα το εκπληρώσει υπό όρους αρραγούς ενότητας».

Επεσήμανε δε, ότι «ξέρουμε την αξία της ενότητας, γνωρίζουμε το κόστος της διχόνοιας». «Είναι αδιανόητο να κάνουμε ξανά λάθη που, μέσα από διχόνοιες και διχασμούς, στο παρελθόν μας στοίχισαν ακόμη και τμήματα του εθνικού μας Κορμού».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή η αναγόρευσή του, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, σε Επίτιμο Δημότη του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, «ενός τόπου με λαμπρή και μακραίωνη ιστορία».