Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ορκίστηκε πίστη στο ΣΥΡΙΖΑ ο Τέρενς Κουίκ



Τον νενομισμένο όρκο ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής έδωσε σήμερα ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος καταλαμβάνει τη βουλευτική έδρα του παραιτηθέντος από το αξίωμα, Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Ο Τέρενς Κουικ, ο οποίος είναι ο 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Κοινοβουλίου, κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή, με την οποία δηλώνει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής της θητείας.

Σύμφωνα με την επιστολή που ανέγνωσε ο προδρεύων Μάριος Γεωργιάδης, ο νέος βουλευτής ενημερώνει ότι ασκώντας το δικαίωμα που του παρέχει το Σύνταγμα να ψηφίζει κατά συνείδηση, θα στηρίζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με βάση το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015) τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο Προϋπολογισμό.

«Δηλαδή ισχύει ό,τι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και το επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου, δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους», δηλώνει ο Τέρενς Κουίκ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ