Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Οριστικά υποψήφια στα Χανιά η Ντόρα



Στα Χανιά θα είναι υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές η Ντόρα Μπακογιάννη. Και είναι οριστικό, αφού η πρώην υπουργός έχει ήδη ξεκινήσει τη σχετική προετοιμασία. Ψάχνει γραφείο, βλέπει κόσμο και προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα υπέρ της υποψηφιότητάς της. Στις αρχές της εβδομάδας μαθαίνω ότι συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δύο, εκτός των άλλων, είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια πρώτη κουβέντα σε σχέση με τα Χανιά. Και, μια ο λόγος για τα ψηφοδέλτια του νομού, εκτός από την... ψηλή, στη γενέτειρα των Μητσοτάκηδων θα είναι υποψήφιος και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, ο οποίος, αν και δεν επιβεβαιώνει τη σχετική φημολογία, η αλήθεια είναι ότι κινείται δυνατά στο παρασκήνιο, προετοιμάζοντας την υποψηφιότητά του.

Ο Καμπουράκης δείχνει να έχει δυνατό πέρασμα στο παλιό ΠΑΣΟΚικό ακροατήριο, που αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Ν.Δ. σε όλη την Κρήτη. Με δεδομένη την υποψηφιότητα της Ντόρας, ο Κισαμίτης δημοσιογράφος στοχεύει από τώρα στον δεύτερο σταυρό, επιδιώκοντας να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα.

Και αυτό γιατί, από τη στιγμή που η Ν.Δ. θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στην Επικράτεια, θα εκλέξει τρεις βουλευτές στα Χανιά, από «κανέναν» που έχει σήμερα. Με βάση τις δημοσκοπήσεις, δυνατά για την τριάδα παίζει ο πρώην βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης.