Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οργιάζουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία μετά τις δηλώσεις Τσίπρα



Εξοργισμένα είναι τα τουρκικά μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αφορμή την ομιλία που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, ενώπιον του υπουργικού του συμβουλίου.

«Ας προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατό σε μια κίνηση καλής θέλησης με την επιστροφή των δύο στρατιωτικών» ήταν μία από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, από την οποία πιάστηκαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι για να κατηγορήσουν για άλλη μια φορά την Ελλάδα ότι προκαλεί και ότι δημιουργεί εντάσεις.

«Έβαλε για άλλη μια φορά την Τουρκία στο στόχαστρο» είναι ο εμφατικός τίτλος της Hürriyet. Σε άρθρο που για πολλοστή φορά υπογράφει ο Γιώργος Κιρμπάκης (Yorgo Kιrbaki), η τουρκική εφημερίδα επιτίθεται στην Ελλάδα, με έντεχνο τρόπο, αφού, σχολιάζοντας ελάχιστα τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, γυρίζει το κείμενο στις φράσεις που χρησιμοποίησε χτες ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τσίπρας», λέει με τη σειρά της η Sözcü, σχολιάζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές σήμερα, για να υποστηρίξει προηγούμενες δηλώσεις συνεργατών του, ενώ επίσης αναφέρθηκε στη φράση πως η επιστροφή των δύο στρατιωτών θα αποτελέσει δείγμα καλής θέλησης.

 

 

Στο ίδιο κλίμα η Haber7, που μάλιστα άλλαξε δύο φορές φωτογραφία για να τονίσει το μέγεθος της πρόκλησης από πλευράς Ελλάδας. Το μήνυμα φυσικά έμεινε το ίδιο. «Αυθάδεια» από πλευράς Τσίπρα που κατηγόρησε την Τουρκία ότι χαλάει τις διμερείς σχέσεις.

Haber7__1_
Haber7

Ως συνήθως, το ίδιο ακριβώς γράφει και η εφημερίδα Haberler η οποία αναφέρεται στην «προκλητική» στάση του Τσίπρα, που κατηγόρησε την Τουρκία ότι χαλά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

  

Η τουρκική εφημερίδα Sabah από την... άλλη αναφέρεται σε «σκάνδαλο», σχολιάζοντας με έκπληξη το πώς ο Έλληνας πρωθυποτυργός κατηγόρησε την Τουρκία για τις ενέργειές της, σε «ακόμα μία ενέργεια στη διάρκεια της κρίσης του τελευταίου διαστήματος».