Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οινόπνευμα: Δέκα άγνωστες χρήσεις του που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες



Το οινόπνευμα είναι ένα πολύ χρήσιμο προϊόν που λίγο πολύ, όλοι έχουμε σπίτι μας.

Το χρησιμοποιούμε συνήθως όταν θέλουμε να απολυμάνουμε κάτι ή για να «καθαρίσομε» μία πληγή, στην πραγματικότητα όμως το οινόπνευμα έχει πολλές παραπάνω χρήσεις από ότι μπορεί να έχετε σκεφτεί.

Ας τις δούμε αναλυτικά.

Καθαρίζει την επιδερμίδα

Το οινόπνευμα απολυμαντικό και μπορεί να καθαρίσει σε βάθος τους πόρους. Ωστόσο, η χρήση του χρειάζεται προσοχή, καθώς στις ξηρές επιδερμίδες μπορεί να κάνει το δέρμα ακόμα πιο ξηρό. Επίσης, αποφύγετε να το χρησιμοποιείτε σε σπυράκια ή πληγές, καθώς θα τα ερεθίσει.

Ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους

Νιώθετε πιασμένοι; Βάλτε σε μία πετσέτα λίγο οινόπνευμα και τρίψτε με αυτήν την περιοχή που εντοπίζετε το πρόβλημα. Η εντριβή με το οινόπνευμα θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος στο συγκεκριμένο σημείο και θα σας ανακουφίσει από τον πόνο.

Χρησιμοποιείστε το για να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ

Βάλτε σε ένα ποτηράκι καθαρό οινόπνευμα και βάλτε μέσα τα πινέλα που χρησιμοποιείτε στο μακιγιάζ σας. Αφήστε τα για λίγο και στη συνέχεια αφού τα πλύνετε, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Εξαφανίζει τις άσχημες μυρωδιές από τα παπούτσια

Άρχισαν τα παπούτσια σας να μυρίζουν άσχημα; Ψεκάστε το εσωτερικό με λίγο οινόπνευμα ή εναλλακτικά τρίψτε τον πάτο με ένα πανί ποτισμένο με οινόπνευμα.

Απολυμάνετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό σας

Το οινόπνευμα είναι ένα αποτελεσματικό επιδερμίδα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να απολυμάνετε επιφάνειες όπως το κινητό, το τάμπλετ, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή ή το τάμπλετ σας.

Χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τα ασημένια σας κοσμήματα

Έχουν χάσει τα ασημένια σας κοσμήματα τη λάμψη τους; Βάλτε τα σε ένα ποτήρι με λίγο οινόπνευμα αφήστε τα για μερικά λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε τα με ένα στεγνό, καθαρό πανί.

Καθαρίστε τα σφουγγάρια

Τόσο του σφουγγάρι του μπάνιου, όσο και αυτό των πιάτων γεμίζουν εύκολα μικρόβια και βακτήρια. Πριν βιαστείτε να τα αντικαταστήσετε, δοκιμάστε να τα απολυμάνετε βυθίζοντάς τα σε μία λεκάνη με οινόπνευμα για μερικά λεπτά.

Εξαφανίστε τους λεκέδες από μελάνι

Οι λεκέδες από μελάνι πόσο μάλλον στα ρούχα, είναι από τους πιο δύσκολους και επίμονους και το οινόπνευμα θα σας βοηθήσει να τους εξαφανίσετε μία και καλή. Απλώς ρίξτε οινόπνευμα απευθείας πάνω στον λεκέ αφήστε το να δράσει και στη συνέχεια πιέστε το σημείο με χαρτί κουζίνας. Πλύντε το ρούχο κανονιά στο πλυντήριο και πιθανότατα ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί.

Αντιμετωπίστε τη ναυτία

Κι όμως, σύμφωνα με έρευνα, η μυρωδιά του οινοπνεύματος μπορεί να κάνει τη ναυτία να υποχωρήσει πιο γρήγορα και πιο συγκεκριμένα κατά 50% .

Καθαρίστε τον μαρμάρινο νιπτήρα

Ρίξτε λίγο οινόπνευμα στον νιπτήρα και τρίψτε όλη την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι. Με αυτόν τον τρόπο θα τον κάνετε να λάμψει και παράλληλα θα τον απολυμάνετε από τα μικρόβια.