Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 -

Οίδημα στον εγκέφαλο εμφάνισε ο Αλέξανδρος ΣταματιάδηςΟλο και πιο δύσκολη γίνεται για τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη η «μαραθώνια διαδρομή» που διανύει τις τελευταίες 12 ημέρες μεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» - εκεί όπου διακομιστηκε τα χαράματα της Μεγάλης Δευτέρας βαριά τραυματισμένος από δύο ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του στην Κηφισιά και υποβλήθηκε σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις στους πνεύμονες, το ήπαρ, τον νεφρό. 

Ο 52χρονος πολυτραυματίας έχει εμφανίσει οίδημα στον εγκέφαλο, μια επιπλοκή που ουσιαστικά τον έθεσε εκτός της κρίσιμης αλλά σταθερής πορείας που είχε το προηγούμενο διάστημα. Οι θεράποντες ιατροί παρακολουθούν την εξέλιξη του οιδήματος – ζητούμενο είναι φυσικά αυτό να υποχωρήσει μέσα στα επόμενα δυο τρία 24ωρα. 

Κατά πληροφορίες, καταγράφηκε μια μικρή βελτίωση το πρωί της Παρασκευής, η οποία όμως δεν συνεχίστηκε.

Την κατάσταση περιπλέκει το ότι η αντιμετώπιση του οιδήματος δεν μπορεί να γίνει φαρμακευτικά γιατί ο ασθενής υποστηρίζεται και στη νεφρική του λειτουργία, γεγονός που περιορίζει δραματικά τις ιατρικές παρεμβάσεις.