Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οι τραγικές δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης και η χαρά των social media!



Μπορεί αυτή η κυβέρνηση να χαρακτηρίζεται από το σύνολο των Ελλήνων ως η χειρότερη που έχει δει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν μας... διασκεδάζει...!

του Σταύρου Ζαγκανά

Το ένα μετά το άλλο τα πρωτοκλασάτα στελέχη της, όταν ανοίγουν το στόμα τους γίνονται η χαρά των social media και όχι μόνο...

Δηλώσεις που διασκεδάζουν, που φτιάχνουν το κέφι πολλών από εμάς, γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, ένα γεγονός που δίνει άλλο χρώμα στην διακυβέρνηση της χώρας...

Τελευταίο κρούσμα ο κύριος Δημήτρης Μάρδας, υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έκανε λόγο για καταγραφή του οικονομικού και κοινωνικού προφίλ των μεταναστών και αναζήτηση από την πλευρά της κυβέρνησης επενδυτών μεταξύ των μεταναστών και των προσφύγων!

Στην κορυφή των άστοχων δηλώσεων βρίσκεται βέβαια -ποιος άλλος- ο Πρωθυπουργός, ο οποίος δικαιωματικά και λόγω δηλώσεων και λόγω θέσης βρίσκεται στο top των προτιμήσεων μας!

Η περίφημη όσο και άστοχη δήλωσή του "Ποια σύνορα; Εχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»; ως απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου του γερμανικού περιοδικού "Spiegel" στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ,ξένισε ακόμα και τους ίδιους τους μετανάστες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έψαχναν να βρουν σε ποια χώρα ήρθαν, αφού δεν ήταν σίγουροι ότι έχουν έλθει στη Ελλάδα!

Το αποκορύφωμα της απογοήτευσης για τους μετανάστες ήρθε όταν χιλιάδες από αυτούς είδαν ότι τα εισιτήριά τους είχαν εκδοθεί για την Λέσβο, ενώ θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει την ταλαιπωρία και τον συνωστισμό στο νησί, αφού μετά την περίφημη δήλωση του Πρωθυπουργού, θα μπορούσαν να είχαν πάει και στην Μυτιλήνη!

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κύριος Τσίπρας, προσπαθώντας να αποτυπώσει την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας με το μεταναστευτικό πρόβλημα, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους από την Μυτιλήνη τον Νοέμβριο του 2015, είχε κάνει λόγο για τα νησιά που με τεράστιες δυσκολίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ροές των μεταναστών και στα οποία, όπως υπογράμμισε, συγκαταλέγονται η Λέσβος και η Μυτιλήνη!

Την αρχή είχε κάνει η αλησμόνητη σε όλους μας Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία ούσα υπουργός αρμόδια για το μεταναστευτικό, μιλώντας τον Απρίλιο του 2015 για τους μετανάστες είχε πει το αμίμητο «Δεν υπάρχουν μετανάστες στην Ομόνοια. Τα πρωινά απλώς λιάζονται»! Μία φράση με την οποία ακόμα γελάνε και οι... πέτρες της Ομόνοιας!

Μία δήλωση που είχε και συνέχεια, αφού λίγες ημέρες αργότερα ερωτώμενη για το που πηγαίνουν όλοι αυτοί οι μετανάστες είχε πει: "Δεν ξέρω που πάνε... Απλώς εξαφανίζονται..."!

Σειρά, είχε πάρει ο γνωστός και μη εξαιρετέος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος μέσα σε λίγες μόνο λέξεις κατάφερε να αλλάξει ολόκληρη την ιστορία, τονίζοντας ότι "δεν υπάρχει γενοκτονία των ποντίων, αλλά εθνοκάθαρση..."!

Υποστηρίζοντας ότι η γενοκτονία είναι άλλο πράγμα με την επιστημονική έννοια του όρου!

Επίσης, ποιος μπορεί να ξεχάσει τον κύριο Τρύφωνα Αλεξιάδη, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών; Ο οποίος με ειλικρίνεια που σοκάρει, παραδέχθηκε στη Βουλή ότι η φορομπηχτική πολιτική όχι απλώς θα συνεχιστεί αλλά θα φτάσει σε ιστορικά υψηλά.

Αν δεν αποτελεί κυνική ομολογία μπορεί να είναι ακόμα ένα γλωσσικό ολίσθημα...
Σε κάθε περίπτωση η φράση του στην Βουλή ότι «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα θα έβαζα τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας», έγραψε ιστορία!

Εχουμε και συνέχεια όμως στις δηλώσεις που έχουν γράψει ιστορία από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή του Μάκη Μπαλαούρα, τον Ιανουάριο. Μια απίστευτη τοποθέτηση για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως ένας από τους επόμενους υπουργούς, υποστήριξε ότι οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου! Ηταν τέτοιο το ιδεώδες, που έφτανε μέχρι την δολοφονία θα προσθέσουμε εμείς...

Και για το τέλος, αφήσαμε τον κατά τα άλλα συμπαθή κύριο Γιάννη Μουζάλα, αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής...

Η προσφώνηση των Σκοπίων ως Μακεδονία στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή του Παύλου Τσίμα, "Ιστορίες", ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε μία σειρά άστοχων δηλώσεων αξιωματούχων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μπορεί στα της διαχείρισης να μην τα καταφέρνουν, στην τροφοδοσία υλικού στα social media όμως, τα πηγαίνουν περίφημα...