Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 -
Συννεφιά

15 °C

Σήμερα, 25. Οκτωβρίου 2021

Οι συνομιλίες από τον υπερκοριό της ΕΥΠ καίνε το κύκλωμα εκβιαστώνΣυνομιλίες που καίνε έχουν καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ και ο ειδικός εξοπλισμός της Ασφάλειας Αττικής για την πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών με «πρωταγωνιστές» τον εκδότη της ιστορικής εφημερίδας και τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι κατηγορούμενοι, όπως αποκαλύπτεται από το περιεχόμενο του διαβιβαστικού σημειώματος της ΕΛ.ΑΣ., εμφανίζονται να έχουν… άκρες σε πολιτικά κόμματα (μάλιστα επικαλούνται όνομα ανώτατου κυβερνητικού στελέχους), να διευθύνουν πλήθος ιστοσελίδων μέσω των οποίων δημοσίευαν κατευθυνόμενα άρθρα και να απειλούν όποιον στέκεται εμπόδια στα σχέδιά τους.

«Διαθέτω ισχυρούς φίλους και στη μέρα και στη νύχτα», ήταν το μότο του ενός εκ των τριών συλληφθέντων. Ανώτατος αξιωματικός της Ασφάλειας αναφέρει ότι ανάμιξη στην υπόθεση έχουν πολλοί ακόμα δημοσιογράφοι, κυρίως ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, που δεν έχουν περάσει ακόμα το κατώφλι της Εισαγγελίας. Πρόκειται για ενημερωτικές ιστοσελίδες που παρά τη χαμηλή επισκεψιμότητά τους έβριθαν διαφημίσεων. 

Πληροφορίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  αναφέρουν ότι ο κοριός της ΕΥΠ παρακολουθεί τηλέφωνα για την υπόθεση εδώ και πολλούς μήνες, ενώ οι έρευνες πύκνωσαν τις τελευταίες 40 ημέρες όταν στέλεχος της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να κάνει επίσημες καταγγελίες στην Ασφάλεια. Σε συνεννόηση με τους αρμόδιους αξιωματικούς έκλεισε δύο ραντεβού σε καφετέριες με τους δημοσιογράφους του κυκλώματος με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να «παγιδευτούν» από τους κοριούς που είχαν τοποθετηθεί στα μαγαζιά από τους αστυνομικούς. 

Το απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου 2016 η καταγγέλλουσα συναντήθηκε με τον 50χρονο δημοσιογράφο σε καφετέρια στη Μαρίνα του Φλοίσβου. Ο δημοσιογράφος έφτασε με πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας BMW και ζήτησε από τη γυναίκα να κάτσουν σε απόμερο τραπέζι. Η άφιξη του 50χρονου βιντεοσκοπήθηκε από τους άνδρες της Ασφάλειας Αττικής και η συνάντηση με τη γυναίκα -διήρκεσε περίπου μία ώρα- καταγράφηκε ηχητικά με κοριούς που είχε πάνω της. 

Ο 50χρονος της είπε ότι αυτός και οι φίλοι του έχουν φτιάξει μια ομάδα η οποία ελέγχει τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα αφενός υπέρ της κυβέρνησης, αφετέρου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους θα εκβιάζει. 

Ο κατηγορούμενος της εξήγησε ότι παρακολουθείται το τηλέφωνό της και η προσωπική της ζωή προσπαθώντας να την πείσει να μεσολαβήσει προκειμένου να δώσει η ΕΥΔΑΠ διαφήμιση στο κύκλωμα. Διαφορετικά θα ακολουθούσε σειρά δημοσιευμάτων κατά της δημόσιας επιχείρησης.

Για να την τρομοκρατήσει ακόμα περισσότερο της είπε ότι έχει στοχοποιηθεί από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ότι εύκολα θα μπορούσε να αναρτηθεί κάποιο συκοφαντικό άρθρο σε βάρος της με «φωτογραφικό» τίτλο: «Ποια υπεύθυνη γραφείου Τύπου την έχουν γράψει την ώρα που έδινε χρήματα για το διαφημιστικό πακέτο που έδωσε». Και συνέχισε: «Εχεις και ένα παιδί, να προσέχεις και να σκεφτείς και το παιδί σου».