Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Οι κρυφές πτυχές του εγκλήματος πάθους στο Πήλιο



Το πάθος για την 36χρονη, η οποία σταμάτησε μαζί του τη σχέση που διατηρούσαν επί μήνες, όπλισε το χέρι του 50χρονου αγρότη, στη Μακρυράχη Πηλίου.

Η ζήλια που ένιωσε, όταν η διαζευγμένη γυναίκα και μητέρα, σύναψε νέα σχέση είχε ως αποτέλεσμα να εξελιχθεί σκηνικό θρίλερ μέσα σε αγροτική αποθήκη χωριού, με έναν νεκρό και την άτυχη γυναίκα τραυματισμένη.

Ο συγχωριανός του 50χρονου δράστη, ηλικίας 61ος έτους, επίσης αγρότης, υπέκυψε λίγο αργότερα στο βαρύτατο τραυματισμό του, μετά από πυροβολισμό στην κοιλιακή χώρα από το κυνηγετικό όπλο του 50χρονου, ενώ τραυματισμένη στο χέρι νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου η 36χρονη.

Σε δωμάτιο νοσηλείας του Αχιλλοπούλειου βρίσκονταν την Κυριακή, υπό αστυνομική φρούρηση και ο δολοφόνος, ο οποίος κατά την άφιξη των αστυνομικών στο σπίτι του υποστήριξε ότι είχε καταναλώσει ισχυρή ποσότητα φυτοφαρμάκου, θέλοντας να θέσει τέλος στη ζωή του.

Ο χωρισμός που του στοίχισε 

Ο 50χρονος πριν από λίγο καιρό είχε χωρίσει με την 36χρονη γυναίκα, με την οποία διατηρούσε σχέση εδώ και πολλά χρόνια. Πληροφορίες από το taxydromos.gr αναφέρουν ότι δεν είχε ξεπεράσει ποτέ τον χωρισμό αυτό, αρνούνταν ότι ήθελε να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της, ενώ τα πειράγματα κάποιων συγχωριανών του τον πείραζαν ιδιαίτερα. Υπήρχαν ορισμένοι, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, που, αν και τον έβλεπαν να μαραζώνει, του έλεγαν περιπαικτικά ότι «σου πήραν τη φίλη σου μέσα από τα χέρια σου», ότι «πάει η γυναίκα σου»…

Οπως όλα δείχνουν, η ζήλια ήταν αυτή που όπλισε το χέρι του 50χρονου, ο οποίος, κατά πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό έψαχνε να βρει κυνηγετικό όπλο επικαλούμενος ότι είχε πρόβλημα με τα σκυλιά στο κτήμα του. Το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, τώρα, συνεχίζει τις έρευνες, ώστε να διαπιστωθεί από πού ο 50χρονος, που δεν είχε άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, προμηθεύτηκε την καραμπίνα.

Ο 61χρονος είχε βοηθήσει οικονομικά τον φονιά του

Δράστης και θύμα, όπως μαρτυρούν συγχωριανοί τους, είχαν άριστες σχέσεις και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους το παραμικρό.

Μάλιστα, ο 61χρονος αγρότης μόλις πριν από δύο-τρία χρόνια είχε συμβάλει και ο ίδιος ουσιαστικά στην προσπάθεια του χωριού να συγκεντρωθούν χρήματα, ώστε ο 50χρονος να υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά.

Δίωξη για ανθρωποκτονία

Σε βάρος του 50χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία. Μάλιστα, η ανακρίτρια αναμένεται να μεταβεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται προκειμένου να πάρει κατάθεση από τον δράστη, την υπεράσπιση του οποίου ανέλαβε δικηγόρος που όρισε η Εισαγγελία.