Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

αγάπη



Πού οφείλεται ο συσχετισμός του συμβόλου της καρδιάς με την αγάπη

Χωρίς αμφιβολία το σχήμα της καρδιάς είναι το κορυφαίο σύμβολο της αγάπης. Ωστόσο, μια παράλληλη σύγκριση της ανθρώπινης καρδιάς και του σχήματος που καθιερώθηκε στον πολιτισμό μας μπορεί να κάνει τον καθένα να αναρωτηθεί πώς φτάσαμε από το σημείο Α στο σημείο Β, δεδομένου ότι συγκριτικά δεν φαίνονται και τόσο όμοια μεταξύ τους.



Άραγε του αρέσεις; - Αυτά είναι τα πέντε σημάδια που θα στο φανερώσουν

Αναρωτιέσαι αν εκείνο το παλικάρι που μιλάτε μέσω social media, έχει «τσιμπηθεί» μαζί σου, και εν τέλει τον... ενδιαφέρεις λίγο παραπάνω;

Τα πέντε σημάδια που θα στο φανερώσουν:

Απαντάει αμέσως



Τι μπορεί να κάνει ο πνευματικός για την οικογένεια;

Τα ζευγάρια που θέλουν να έχουν σχέση με τον Θεό αισθάνονται την ανάγκη να ακολουθούν τις συμβουλές ενός πνευματικού πατέρα, ενός κληρικού ο οποίος από την πείρα, την γνώση, την προσευχή, την φώτιση του Θεού θα βοηθήσει ώστε να αποκαθίστανται οι ισορροπίες στην σχέση, “να φυλάει ο Θεός την αγάπη”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας σπουδαίος ασκητής και άγιος, ο αββάς Δωρόθεος.



Η αγάπη στους διπλανούς μας

Η συμπόνια είναι η ευαισθησία των καλών ψυχών που αγαπούν τους διπλανούς τους. Οι συμπονετικοί άνθρωποι υποφέρουν μαζι με αυτούς που υποφέρουν από πόνο και αντιμετωπίζουν κάθε πρόβλημα που πλήττει τον διπλανό τους ως δικό τους. Σπεύδουν να βοηθήσουν και ανακουφίζονται όταν αυτοί που υποφέρουν αποζημιώνονται.



«Όταν δίνεις χωρίς ν’ αγαπάς, αμαρτάνεις»

Το «Ευαγγέλιο της κρίσεως», όπως ονομάζεται το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής της Απόκρεω, θα μένει πάντα ως κριτήριο της πνευματικής μας ζωής.



Να αγαπάς! Είναι το φάρμακο της ψυχής!

Αν εσύ προσπαθήσεις…ναι γαληνεύει…αν ψάξεις βαθιά στις ρίζες της ψυχής σου και βρεις την πηγή των συναισθημάτων σου τότε ναι θα γαληνέψει!
 
Θα φωτίσεις τις σκοτεινές πλευρές… εκείνες που ποτίστηκαν με μελάνι. Εκείνες που βάφτηκαν με μαύρο χρώμα όταν απογοητεύτηκες, όταν προδόθηκες όταν πόνεσες…