Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας



Στην Αθήνα, οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς θα κορυφωθούν, στις 11.30, στον Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με τη Γλυκερία και τον Βασίλη Σαλέα.

Γιορτές για τα Κούλουμα θα πραγματοποιηθούν, επίσης, στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ, στις 11.00, με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων, στην Πλατεία Πηνελόπης Δέλτα – Ελληνορώσων (11.00), στο Παγκράτι (12.00), με τραγούδια της Αποκριάς. Εκτός αυτών, μουσικοχορευτική παράσταση θα λάβει μέρος και στον Πολύχωρο του δήμου Αθηναίων «’Αννα και Μαρία Καλουτά», στις 20:00.

Στον δήμο Πειραιά θα στηθεί Σαρακοστιανό γλέντι στη Φρεαττύδα με το πέταγμα του χαρταετού, παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά εδέσματα από τις 10:00 το πρωί. Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες.

Οι εορτασμοί δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από την συμπρωτεύουσα. Γλέντι στήνει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε αρκετές περιοχές της πόλης.

Συγκεκριμένα, στο Σέιχ Σου, στην πρώην αλάνα της Τούμπας, στο άλσος της Νέας Ελβετίας και στην Τριανδρία στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου θα μοιραστούν νηστίσιμα εδέσματα, με τη συνοδεία μουσικής και χορού.