Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Καθαρά Δευτέρα



Καθαρά Δευτέρα: Πως θα αμειφθούν όσοι εργαστούν εκείνη την μέρα

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) έδωσαν διευκρινίσεις για τον τρόπο αμοιβής των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που θα εργαστούν την Καθαρά Δευτέρα (18 Μαρτίου 2024).



Λαϊκή ευσέβεια και έθιμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Η περίοδος της Αποκριάς αρχίζει με το άνοιγμα του Τριωδίου δηλαδή την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, και διαρκεί μέχρι την Κυριακή της Τυροφάγου. Το Τριώδιο είναι εκκλησιαστική περίοδος προκαθάρσιμος και προπαρασκευαστική για την είσοδο μας στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.



Νηστεία τροφής, νηστεία κόσμου

Ζούμε σε μια χώρα, όπου οι μισές και παραπάνω επιχειρήσεις στην πατρίδα μας έχουν ως αντικείμενο το φαγητό. Εκπομπές, περιοδικά και διαδίκτυο έχουν γεμίσει από λαχταριστές συνταγές. Κατά βάθος, αληθινός βασιλιάς της εποχής μας φαίνεται πως είναι η κοιλιά του ανθρώπου.



Καθαρά Δευτέρα: Κίνδυνος με τους χαρταετούς – Τι να κάνετε σε περίπτωση ηλεκτροπληξίας

Σήμερα είναι Καθαρά Δευτέρα και, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος χιλιάδες χαρταετοί αναμένεται να δώσουν άλλο χρώμα στους ουρανούς των πόλεων.



Έτσι θα ξέρουμε εάν τα θαλασσινά είναι φρέσκα! Ο ΕΦΕΤ συμβουλεύει

Πώς θα ξέρουμε εάν είναι φρέσκα τα θαλασσινά; Ο ΕΦΕΤ συμβουλεύει τους πολίτες τι πρέπει να προσέξουν στα νηστίσιμα που θα αγοράσουν.

Εντείνει τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής με στόχο την προστασία της υγείας των καταναλωτών.



Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου- Φεύγουν για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αφού πολλοί εκμεταλλεύονται τον ανοιξιάτικο καιρό και φεύγουν για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.