Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Oι αγνοούμενοι από τις φωτιές σε Μάτι και Ραφήνα



Η φονική πυρκαγιά δεν άφησε καμία οικογένια να μην την βυθίσει στο πένθος. Κανένα σπίτι χωρίς να το αγγίξει. Στο πέρασμά της έκαψε τα πάντα, άφησε πίσω της νεκρούς και θρήνο. Πολλοί είναι αυτοί που βρήκαν τους δικούς τους έστω και νεκρούς όμως άλλοι ακόμη ψάχνουν τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Μια ανοιχτή ψηφιακή βάση δεδομένων για τους αγνοούμενους των καταστροφικών πυρκαγιών, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

Στην βάση αυτή, μπορεί ο καθένας να ανεβάσει μια φωτογραφία του δικού του ανθρώπου που αναζητά μετά τις φονικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν χθες στην ανατολική Αττική.

Προς το παρόν, στην βάση υπάρχουν 13 άτομα που αναζητούνται, ενώ επίσημος αριθμός δεν υπάρχει.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί τους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν με το 199 ώστε να αναφέρουν τα στοιχεία των δικών τους ανθρώπων.

Τραυματίες στα νοσοκομεία από τις πυρκαγιές: 71 ενήλικες, 23 παιδιά, οι 10 στη ΜΕΘ

Χωρίς διασωλήνωση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας από τους 11 σοβαρά εγκαυματίες-τραυματίες που παραμένουν στις ΜΕΘ, καθώς η κατάσταση της υγείας τους παραμένει κρίσιμη.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, συγκεντρωτικά στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 71 ενήλικες εγκαυματίες-τραυματίες, από τους οποίους πλέον οι 10 είναι διασωληνωμενοι.

Αρκετοί από αυτούς που αρχικά είχαν μεταφερθεί ή προσέλθει με δικά τους μέσα στα νοσοκομεία έχουν ήδη λάβει εξιτήριο, ενώ άλλοι θα μπορέσουν φύγουν μετά την παρέλευση 48 ωρών.

Επίσης, σημειώνεται ότι αυξήθηκε ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία Παίδων, από 16 σε 23, τα οποία παραμένουν υπό παρακολούθηση.