Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

ΟΑΣΘ: Οι εισηγήσεις για τις κινητοποιήσεις (video)



Χωρίς λεωφορεία είναι η Θεσσαλονίκη για δεύτερη ημέρα.

Να επιστρέψουν στις δουλειές τους, δίνοντας περιθώριο τριών ημερών στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών να λύσει το θέμα που έχει προκύψει με την καταβολή των δεδουλευμένων τους, εισηγήθηκε στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης.

"Κατατέθηκαν τρεις προτάσεις. Η μία είναι να συνεχιστεί κανονικά η επίσχεση εργασίας. Η άλλη είναι να συνεχίσουμε με στάσεις εργασίας και η τρίτη να αφήσουμε χρονικό περιθώριο τριών ημερών στον πρωθυπουργό, με εξουσιοδότηση της Γ.Σ. προς το Διοικητικό Συμβούλιο, να αποφασίσει την επανέναρξη της επίσχεσης, σε περίπτωση που δεν δοθεί λύση" σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Ο κ. Τσερμενίδης τάχθηκε υπες της τρίτης λύσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Εγώ προσωπικά δεν χαλαλίζω ούτε ένα ευρώ με στάσεις εργασίας και άλλου είδους κινητοποιήσεις". Μένει να δούμε εάν η Γενική Συνέλευση θα κάνει δεκτή την εισήγηση του προέδρου ή εάν θα επιλέξει μία από τις υπόλοιπες λύσεις

 

Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, πρόεδρος του ΕΚΘ, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη συζήτηση που έγινε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο των εγκαινίων του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη. «Από τις τέσσερις ώρες της συνάντησης με τον κ. Τσίπρα, τη μια μιλούσαμε για τον ΟΑΣΘ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαραμπουλίδης, ο οποίος όπως υποστήριξε αποκάλεσε ψεύτη τον Χρήστο Σπίρτζη μπροστά στον πρωθυπουργό, όταν ο υπουργός είπε ότι οι εργαζόμενοι έχουν μια σύμβαση εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Η στάση που εξέφρασε ο κ. Τσαραμπουλίδης, ήταν να σταματήσει η επίσχεση εργασίας, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα τηρήσει την υπόσχεση του και μέχρι την Τρίτη θα έχουν κατατεθεί τα χρήματα. Όλα αυτά την ώρα που η Θεσσαλονίκη είναι χωρίς λεωφορεία για δεύτερη μέρα..