Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

ΟΑΕΔ: Προγράμματα για χιλιάδες θέσεις εργασίας με υψηλούς μισθούς



Προγράμματα απασχόλησης για συνολικά 31.500 ωφελούμενους νέους και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Τα προγράμματα που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ μεταξύ άλλων, θα αφορούν 10.000 νέους υψηλής πανεπιστημιακής εξειδίκευσης με το ύψος της επιδότησης να φτάνει στα 800 ευρώ το μήνα, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα προκηρυχθούν δράσεις για 88.500 ωφελούμενους

Τα παραπάνω προγράμματα, ανακοίνωσαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος. Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει μέχρι το α’ τρίμηνο του 2019 την προκήρυξη 11 νέων προγραμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ, που θα απευθύνονται σε 88.500 ανέργους.

Επιπλέον, η ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε τρεις δέσμες παρεμβάσεων για την μείωση της ανεργίας αλλά και την ανάσχεση του Brain Drain.

Η πρώτη παρέμβαση αφορά νέο πρόγραμμα που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ και θα δίνει επιδότηση για 10.000 νέες θέσεις εργασίας νέων επιστημόνων σε δυναμικούς παραγωγικούς κλάδους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φέρει μια σειρά από καινοτόμα στοιχεία τόσο στην μεθοδολογία υλοποίησης όσο και συνολικά στον σχεδιασμό του.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η επιδότηση μπορεί να φτάσει και τα 800 ευρώ τον μήνα (για τους κατόχους διδακτορικού) και το πρόγραμμα θα μπορεί να κάνει «υποστηρίζει» μισθό ύψους 1600 ευρώ.

Το πρόγραμμα έχει και ένα δεύτερο καινοτόμο στοιχείο που θα είναι η εστίαση του προγράμματος με όρους κλάδων και ειδικότητας. Αυτό θα αφορά τους κλάδους της μεταποίησης, της βιομηχανίας και της αγροδιατροφής. Επίσης θα αφορά οριζόντια την ειδικότητα της πληροφορικής.