Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Ο «Ζορμπάς» σαρώνει την Μεσσηνία - Τίποτε δεν έχει μείνει όρθιο! Δείτε ΦΩΤΟ



Από τις πρώτες περιοχές της χώρας που βιώνουν τα ακραία φαινόμενα τα οποία φέρνει μαζί του ο κυκλώνας Ζορμπάς είναι η Μεσσηνία.

Σύμφωνα με το υλικό που δημοσιεύει το tharrosnews.gr τεράστια κύματα «σφυροκοπούν» την παραλία της Καλαμάτας, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα στην Φοινικούντα και τις γύρω περιοχές

Ο «Ζορμπάς» έφθασε στην Μεσσηνία τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως εξάλλου είχε προειδοποιήσει η πρόβλεψη της ΕΜΥ. Στην παραλία της Καλαμάτας ήδη πολλά τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες έχουν παρασυρθεί.

Για τα προβλήματα στην περιοχή μίλησε στο Θέμα 104,6 και την εκπομπή  της Μαρίας Κατσή και του Νικήτα Κορωνάκη ο δήμαρχος Πύλου Δημήτρης Καφαντάρης: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, τα σκάφη έχουν βγει στην ακτή, έχουμε καταπτώσεις βράχων. Η παραλιακή οδός της Μεθώνης έχει καταστραφεί ο δρόμος και έχει κλείσει. Η Μεθώνη, η Φοινικούντα και ένα μέρος της Κορώνης δεν έχουν ρεύμα. Είναι πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες».

Σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις, στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν σήμερα άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τους παραπάνω ανέμους.

Δεδομένης της πρόγνωσης για μεσογειακό κυκλώνα στην περιοχή, συνήλθε εκτάκτως χθες το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Καλαμάτας, ώστε να είναι έτοιμες οι υπηρεσίες του να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα προκληθούν από το πέρασμά του.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσιεύει το tharrosnews.gr

mesinia-1

mesinia-2

mesinia-3

mesinia-ekso