Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο ξενοδοχοϋπάλληλος έκρυβε εκρηκτικά, αρχαία και ποικιλία ναρκωτικών - ΦΩΤΟ



Πλούσια η "σοδειά" των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, οι οποίοι χθες το μεσημέρι πέρασαν χειροπέδες σε έναν 51χρονο ξενοδοχοϋπάλληλο.

 

Ο άνδρας, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει ξανά της Αρχές, χωρίς να συλληφθεί, κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα ευρήματα στο σπίτι και στην αποθήκη του 51χρονου ήταν άκρως αποκαλυπτικά:

Δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες 21,3 γραμμάρια κοκαΐνης, 4 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες συνολικά 1.472 γραμμάρια κάνναβης, χασισέλαιου συνολικού βάρους 20,7 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης στην επιφάνεια της, ένα πιστόλι, μία χειροβομβίδα με πυροδοτικό μηχανισμό, πυροκροτητής, 3 τμήματα βραδύκαυστης θρυαλλίδας συνολικού μήκους 244,5 cm, βαλίστρα με διόπτρα και βέλος, 189 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,17 μηχανισμοί εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer), 34 gr. εκρηκτικής ύλης (ζελατοδυναμίτιδας) και συνολικά είκοσι αρχαία αντικείμενα (αγγεία, ποτήρια, ειδώλια, αγαλματίδια, λυχνάρια) Ελληνιστικής και κλασσικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, τα tazer είναι από αυτά που μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο και η χειροβομβίδα είναι ρωσικής προέλευσης και τελευταίας τεχνολογίας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.