Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

αρχαια



Μεσολόγγι: Φίλος του 50χρονου κρεοπώλη ο άνδρας που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία

Ένας 36χρονος συνελήφθη στο Μεσολόγγι καθώς κατηγορείται ότι κατείχε και προσπάθησε να πουλήσει αρχαία αντικείμενα, ιδιαίτερης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 36χρονος φέρεται να είναι φίλος του 50χρονου κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.



Άντρας από την Καβάλα έκανε παράνομη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Παράνομη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων Καβάλας έκανε ένας 39χρονος, χρησιμοποιώντας ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικό εργαλείο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μία μεταλλική λαβή αγγείου που μόλις είχε ανασύρει από το έδαφος.



Βραζιλία: Βρέθηκε Ασκληπιός που είχε κλαπεί το 1990 από μουσείο στη Λιβύη

Ένα μαρμάρινο γλυπτό που απεικονίζει τον Έλληνα θεό Ασκληπιό, που λέγεται ότι είχε κλαπεί πριν από περισσότερες από τρεις δεκαετίες από ένα μουσείο στη Λιβύη, κατασχέθηκε από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας την Πέμπτη.



Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Η περίφημη Νεκρόπολη Ιτάνου

Οι διαλέξεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για τις ανασκαφές στην Κρήτη σε μεταφέρουν πλάι στα ανασκαφικά ευρήματα.



Κρήτη: Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων

Συνελήφθη το πρωί στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ένας 76χρονος κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Έγινε αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι του 76χρονου Έλληνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Κέρο!

Σημαντικό περιφερειακό κέντρο για όλες τις Κυκλάδες αποτελούσε το ιερό στον Κάβο της Κέρου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που με λεπτομέρεια αναφέρεται στο τετραετές ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα «με την αποκάλυψη εντυπωσιακών αρχιτεκτονικών λειψάνων ενός σημαντικού Πρωτοκυκλαδικού οικισμού».