Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ο Μητσοτάκης ζητά την αποπομπή της γ.γ. του υπ. Πολιτισμού για το Ελληνικό



Την παραίτηση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη ζήτησε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη νέα κωλυσιεργία για το Ελληνικό που βάζει σε κίνδυνο όλη την επένδυση.

«Να αποπέμψει τώρα ο κ. Τσίπρας τη ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού. Αν εννοεί, έστω και στοιχειωδώς, αυτά που λέει για το Ελληνικό» έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Βλαζάκη φέρεται να είχε διαβεβαιώσει τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη ότι η συζήτηση της Τετάρτης στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για το Ελληνικό θα καταλήξει σε μια απόφαση που θα ξεμπλοκάρει την επένδυση αλλά ώρες αργότερα ήταν αυτή που εισηγήθηκε την αναβολή της λήψης απόφασης.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης αφορούσε την έγκριση του ΣΟΑ (Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης) και της ΣΜΠΕ (Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά.

Μετά την αναβολή αυτή, όλοι είναι υποχρεωμένοι να αναμένουν τη νέα συνεδρίαση του ΚΑΣ την ερχόμενη Τρίτη, όπου τα πάντα είναι ανοιχτά.