Συμβόλαια θανάτου, ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ οικογενειών για την επικράτηση και απομάκρυνση όσων ενοχλούν είναι το τρίπτυχο για τον έλεγχο της νύχτας. Άνθρωποι που έμοιαζαν αλώβητοι συμπληρώνουν μια μακρά λίστα νεκρών από κυκλώματα της νύχτας. Σειρά εκτελέσεων έχει καταγράψει το αστυνομικό δελτίο την τελευταία 20αετία στην χώρα.

Ο Βασίλης Γρίβας, το πιο πρόσφατο περιστατικό, όπως είχε γράψει το newpost.gr, δραστηριοποιείτο στη νύχτα. Μάλιστα, είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές για εκβιάσεις, αιματηρές συμπλοκές και άλλα βαριά αδικήματα, ενώ τον Ιανουάριο του 2003 είχε δεχτεί και άλλη δολοφονική επίθεση, όπου τον «γάζωσαν» με σφαίρες αλλά γλίτωσε από θαύμα.

Είχε μάλιστα συμπεριληφθεί το 2010 σε δικογραφία που είχε απαγγελθεί σε βάρος 217 μπράβων. Μάλιστα είχε καταδικαστεί σε επταετή κάθειρξη για διάφορα αδικήματα και το 2011 είχε παραδοθεί μόνος του στην 4η ανακρίτρια Πειραιά πηγαίνοντας με ταξί.

Μαυράκης και Λαζαρίδης: Τα πιο γνωστά θύματα στον πόλεμο της νύχτας

Νεκρός τα ξημερώματα της 20ης Οκτωβρίου 2007 έπεσε από σφαίρες, ο σύζυγος της Νένας Χρονοπούλου, στον Ταύρο. Δύο άγνωστοι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, που δεν είχε πάνω πινακίδες πλησίασαν τη μηχανή του θύματος και ο ένας από αυτούς άρχισε να πυροβολεί εν ψυχρώ εναντίον του.

Ο Γεράσιμος Μαυράκης έπεσε νεκρός στο έδαφος, αλλά ο δολοφόνος κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα και του έριξε τρεις χαριστικές βολές. Η δολοφονία του είχε συνδυαστεί με τη δολοφονία του κουμπάρου του Γιώργου Αυτιά.

Όμως η πιο… προβεβλημένη εν ψυχρώ δολοφονία είναι αυτή του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου «Μούσες» Μπάμπη Λαζαρίδη στις 13 Δεκεμβρίου 2008 στη Βούλα, έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε.

Οι εκτελεστές του, του είχαν στήσει ενέδρα πίσω από θάμνους και μόλις ο επιχειρηματίας και η σύντροφός του τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη βγήκαν από το ξενοδοχείο για να πάνε στο νυχτερινό κέντρο, δέχτηκαν «βροχή» πυρών από καλάσνικοφ. Ο Μπάμπης Λαζαρίδης έπεσε νεκρός, ενώ η σύντροφός του τραυματίστηκε στο πόδι. Οι αστυνομικοί που πήγαν στον τόπο του εγκλήματος μέτρησαν περισσότερους από είκοσι κάλυκες, ενώ ο ιατροδικαστής είχε μετρήσει έξι σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιά του θύματος.

Η δολοφονία του Γιώργου Αυτιά στην Καλλίπολη

Στις 27 Ιουνίου του 2017, πέφτει νεκρός από πυρά εκτελεστή ο Γιώργος Αυτιάς, στην καφετέρια που ήταν ιδιοκτήτης στην Καλλίπολη Πειραιά. Ο ψυχρός δολοφόνος τον πλησίασε σχεδόν εξ επαφής και τον εκτέλεσε με τέσσερις σφαίρες στο σώμα και μία στο κεφάλι. Ήταν το πέμπτο θύμα μέσα σε εκείνη τη χρονιά.

4/1/2007 Σωτήρης Κούσης στα Μελίσσια

27/1/2007 Αριστοτέλης Γιαγιάς στην Νίκαια

28/1/2007 Γιώργος Αρβανιτάκης στον Άγιο Δημήτριος

14/4/2007 Γιώργος Παπαδάτος στο Αιγάλεω

Ο άγραφος νόμος – Η δολοφονία Γιατράκη

Ένας από τους νόμους της νύχτας, είναι δεν πειράζουμε οικογένειες και δεν εκτελούμε μπροστά σε παιδιά. Κάτι το οποίο δεν συνέβη στη δολοφονία Γρίβα, όπου η εκτέλεσή του έγινε μπροστά στα μάτια του παιδιού του. Πολλές ομοιότητες υπάρχουν και με την δολοφονία του επίσης αθλητή του bodybuilding Μιχάλη Γιατράκη.

Οι δράστες «γάζωσαν» κυριολεκτικά τον άτυχο 42χρονο με 14 σφαίρες, την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του στην οδό Κεφαλληνίας στον Άλιμο, έξω από το σπίτι του και μπροστά στην γυναίκα του.