Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024 -

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός με τους παιδικούς του φίλους στο πλάι τουΟ Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο πρωθυπουργός της Ελλάδας και στο πλάι του εκτός από την οικογένειά του είχε και τους επιστήθιους φίλους, με τους οποίους κάνει παρέα από τότε που ήταν ακόμα μαθητές στο Κολέγιο Αθηνών.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Σπήλιο Μανιά, τον σύζυγο της Αννας Ροκοφύλλου (δημοτική σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη) και τον δικηγόρο Αλέξανδρο Αθανασίου.

Στο πλευρό του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν οι στενοί του συνεργάτες. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ο Στέλιος Πέτσας οποίος θα αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, ο ανιψιός του (γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη) Γρηγόρης Δημητριάδης ο οποίος θα αναλάβει διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, η συνεργάτιδά του Κύρα Κάπη και ο σύμβουλός του Γιώργος Γεραπετρίτης.

Φυσικά εκεί ήταν και οι αδερφές του Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξάνδρα και Κατερίνα Μητσοτάκη, η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και τα παιδιά τους Δάφνη, Σοφία και Κωνσταντίνος.

Μαζι τους ήταν και η Πωλίνα Καλούδη, επί χρόνια συνεργάτιδα της μητέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρίκας.