Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023 -

Ο κυκλώνας «Ζορμπάς» από το διάστημα! Δείτε την εντυπωσιακή εικόνα της NASAΔορυφόρος της NASA "έπιασε" τη στιγμή που ο κυκλώνας "Ζορμπά" κινούνταν 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των ακτών της Μεσσηνίας. Η εικόνα είναι εντυπωσιακή.
Ο κυκλώνας «Ζορμπάς» σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, με πολλές περιοχές της Πελοποννήσου και κυρίως τη Μεσσηνία να δέχονται τα… ανελέητα χτυπήματά του.

Στις 03:50 τα ξημερώματα του Σαββάτου (29.09.2018), ο «Ζορμπάς» βρισκόταν περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των ακτών της Μεσσηνίας και εκεί τον «συνέλαβε» ο δορυφόρος Suomi NPP της NASA.

Δείτε την εντυπωσιακή εικόνα της NASA

Ο κυκλώνας παρέμεινε στην περιοχή αυτή μέχρι τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου, όταν το κέντρο του έφτασε κοντά στη Φοινικούντα, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην παρακάτω δορυφορική εικόνα, που ελήφθη στις 08:45 ώρα Ελλάδος, το κέντρο του μεσογειακού κυκλώνα ήταν νότια της Καλαμάτας. Σύμφωνα με αναφορά εμπορικού πλοίου, στις 08:00 ο άνεμος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Μεθώνης έφτασε στα 90 km/h (10 μποφόρ). Επίσης μετωρολογικοί σταθμοί στη Μεσσηνία και τη Λακωνία κοντά στο κέντρο του συστήματος ανέφεραν ανέμους έντασης 7 μποφόρ με ριπές ακόμη ισχυρότερες.

Δορυφορική εικόνα με ψευδοχρωματισμό που ελήφθη στις 08:45 ώρα Ελλάδος το πρωί του Σαββάτου 29/09/2018 – Πηγή: meteo.gr