Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Καμμένος πήγε ακάλεστος στην στρατιωτική παρέλαση της Κύπρου



Ενώ όλα ήταν έτοιμα για να αρχίσει η στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία για την 59η επέτειο ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάνει την εμφάνισή του δίπλα από την εξέδρα των επισήμων ο Πάνος Καμμένος.

Ο Μικροπολιτικός των Νέων αφηγείται τα όσα συνέβησαν: «Χαμογελαστός, κοστουμαρισμένος, αδυνατισμένος, με τα αγαπημένα του γυαλιά - καθρέφτες, άρχισε να χαιρετάει κόσμο, με πρώτους τους ανάπηρους πολέμου. Σαν να ήταν ακόμα υπουργός, σαν να μην άλλαξε τίποτα, σαν να μην πέρασε, σαν να μην κατάλαβε τίποτα, ρε αδελφέ. 'Ποιος τον έφερε αυτόν εδώ πέρα πάλι;' ρώτησαν πρώτα τον κύπριο υπουργό Αμυνας, μιας και ήταν πολλοί αυτοί που, ευλόγως, νόμιζαν ότι ο Καμμένος ανταποκρίθηκε σε δική του πρόσκληση. Η απάντηση; 'Εν ηξέρω, εγώ πάντως εν τον κάλεσα. Ηρτεν μόνος του, αυτόκλητος' είπε ο κύπριος υπουργός. Εν συνεχεία ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Προδρόμου, ο οποίος αποκάλυψε τα παρακάτω...

Λίγο πριν κάνει την εμφάνισή του ο Καμμένος δίπλα στην εξέδρα των επισήμων (δεν τόλμησε όμως, όπως μου είπαν, να ανέβει πάνω), συζητούσε ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον κύπριο ομόλογό του. Θέμα, τα δύο F-16 που φέτος δεν πήγαν στην Κύπρο, με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να λέει ότι αυτό ήταν απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, που διαβεβαίωσε ότι σε κοινές ασκήσεις Κύπρου - Ελλάδας πολλές φορές τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη θα βρίσκονται στη μεγαλόνησο. Ενας από τους επισήμους της εξέδρας παρατήρησε ότι 'ο Καμμένος πέρυσι έστειλε τα F-16', για να εισπράξει την απάντηση του κύπριου υπουργού Αμυνας 'έχει κόλλημα, δεν αποκλείεται να βρίσκεται εδώ ανάμεσά μας. Και έτσι όπως αδυνάτισε, δύσκολα τον αναγνωρίζεις'. Αυτή ήταν και η επίσημη θέση της κυπριακής κυβέρνησης διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου.»