Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 -
Μέτριο

15 °C

Σήμερα, 28. Οκτωβρίου 2021

Ο Καμμένος ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την Τουρκική προκλητικότητα στο ΑιγαίοΤο ζήτημα της Τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο με τις διαρκείς παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου και την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων έθεσε επί τάπητος ο Υπουργός  Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα. 

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε σχετικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έθεσε το θέμα της αμφισβήτησης εδαφών της Ελλάδας από την ανατολική γείτονα, καθώς και το θέμα της παραβίασης του εθνικού μας εναέριου χώρου και των χωρικών μας υδάτων τα οποία όπως σημείωσε με έμφαση ορίζουν και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στη Σύνοδο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν την επιχείρηση «Σοφία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κεντρική Μεσόγειο, καθώς και θέματα μετανάστευσης και τρομοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. 
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας πρότεινε την επαύξηση δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Συζητήθηκε, επίσης, η υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκή Άμυνα, καθώς και θέματα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.