Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Γιλντιρίμ συνεχίζει τις προκλήσεις: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο



Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιριμ δήλωσε πως άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής κατέβασαν ελληνική σημαία που είχε τοποθετηθεί σε βραχονησίδα του Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του militare πρόκειται για τη νησίδα Ανθωποφάγοι  στην οποία νεαροί είχαν υψώσει την Ελληνική σημαία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατήγγειλε (;) ότι γίνονται κάποιες επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο για να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή και έκανε λόγο για περιστατικό τύπου Ιμίων όπου είχε τοποθετηθεί ελληνική σημαία την οποία κατέβασαν οι Τούρκοι.

Οπως είπε η ακτοφυλακή της χώρας του κατέβασε ελληνική σημαία που είχε αναρτηθεί στη βραχονησίδα Αντρόφωτος: «Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Αντρόφωτου ανοικτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να απέχει από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση».

Απο την ελληνική πλευρά δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση.