Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

σημαία



25η Μαρτίου: Ελληνική σημαία 1,5 στρέμμα υψώθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου

Μία ελληνική σημαία συνολικού εμβαδού ενάμιση στρέμματος, ύψωσαν οι κάτοικοι στο λιμάνι του Ηρακλείου, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο  επιχειρηματίας Θεόδωρος Καλαθάκης, που θέλησε έτσι να εκφράσει την υπερηφάνεια του για τους προγόνους μας που έδωσαν αγώνα και θυσιάστηκαν για την ελευθερία.



Τίρανα: Καταδικάστηκε Αλβανός γιατί ξήλωσε την τουρκική σημαία

Δικαστήριο στην Αλβανία καταδίκασε έναν άνδρα σε φυλάκιση δύο ετών την Τετάρτη για υποκίνηση διαδηλωτών να ξηλώσουν την τουρκική σημαία, γράφει το τούρκικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.



Κύπρος: Παραδόθηκε η τουρκική σημαία που πήρε ο 16χρονος από το σχολείο της Λύσης

Η τουρκική σημαία και η φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς που πήρε 16χρονος Ελληνοκύπριος από το δημοτικό σχολείο «Φαζίλ Κιουτσούκ» στην κατεχόμενη Λύση, παραδόθηκαν σήμερα στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, μαζί με την επιστολή απολογίας της οικογένειας.



Κεραμέως: Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία - Τέλος στο καθεστώς κλήρωσης

Απάντηση σε όσους συνδέουν την αριστεία με τη ρετσινιά δίνει η υπουργός Παιδείας, βάζοντας τέλος στην επιλογή των σημαιοφόρων με κλήρωση, που όρισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως, προσθέτοντας ότι η αλλαγή σε σχέση με το ισχύον καθεστώς θα ισχύσει από την 28η Οκτωβρίου.



Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη Κοζάνης: Η απίστευτη ιστορία του Αυστραλού στρατιώτη που πολέμησε τους Ναζί με φυλαχτό την ελληνική σημαία

Στις εμπόλεμες ζώνες οι στρατιώτες αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση με τη σημαία της πατρίδας τους, της δίδουν διάσταση πέρα και πάνω από το δικό τους διαμέτρημα, σε πλείστες περιπτώσεις δεν διστάζουν να πεθάνουν κρατώντας την στην αγκαλιά τους προκειμένου να μην πέσει σε χέρια που δεν θα την σεβαστούν.



Κρητηκός κολύμπησε μέχρι το νησάκι για την Ελληνική σημαία στη μνήμη των Αγωνιστών (βίντεο)

 

Ο Γιάννης Μπούγιας, κολύμπησε από την παραλία μέχρι το νησάκι και στη θέση της σκισμένης σημαίας, έβαλε μια καινούρια. Στη συνέχεια ανέβασε τις σχετικές εικόνες στο διαδίκτυο...