Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023 -

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ απαντά στους χρυσαυγίτες για τις «Φιλιππινέζες»Απάντηση στις κατηγορίες που εξαπέλυσαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας εναντίον των ενόπλων δυνάμεων δίνει με ανακοίνωσή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι υπερήφανοι για την αποστολή που τους έχει αναθέσει ο Ελληνικός λαός και -αν χρειαστεί- θα πράξουν το καθήκον τους με την ίδια αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση που οι πατεράδες τους πολέμησαν τον φασιστικό και ναζιστικό εισβολέα, αποσπώντας τον παγκόσμιο σεβασμό και αναγνώριση» υπογραμμίζει με νόημα ο ναύαρχος Αποστολάκης απαντώντας στις ύβρεις των χρυσαυγιτών που κατηγόρησαν τον ίδιο και τις ένοπλες δυνάμεις ότι λειτουργούν σαν «Φιλιππινέζες» του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπαινίσσεται ότι η προσπάθεια των βουλευτών της ΧΑ αποτελεί ευθεία βολή στο δημοκρατικό πολίτευμα.

«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλήρη συνείδηση και  απόλυτη προσήλωση στην  αποστολή τους, όπως αυτή ορίζεται,  αποκλειστικά και μόνο, από το σύνταγμα και τους νόμους» επισημαίνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ» σημειώνει ο ναύαρχος Αποστολάκης και τονίζει: «Ως εκ τούτου αποτελούν δομικό στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους είναι ευθεία βολή εναντίον του».

Διαβάστε την ανακοίνωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη σε σχέση με τα Συμβάντα στη Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της ΒτΕ της 17ης Φεβρουαρίου 2016:

«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλήρη συνείδηση και  απόλυτη προσήλωση στην  αποστολή τους, όπως αυτή ορίζεται,  αποκλειστικά και μόνο, από το σύνταγμα και τους νόμους.

Ως εκ τούτου αποτελούν δομικό στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους είναι ευθεία βολή εναντίον του.

Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι υπερήφανοι για την αποστολή που τους έχει αναθέσει ο Ελληνικός λαός και -αν χρειαστεί- θα πράξουν το καθήκον τους με την ίδια αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση που οι πατεράδες τους πολέμησαν τον φασιστικό και ναζιστικό εισβολέα, αποσπώντας τον παγκόσμιο σεβασμό και αναγνώριση.

    Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ
Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας».

Οι πρωτοφανείς ύβρεις των χρυσαυγιτών

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, οι χρυσαυγίτες βουλευτές  Χρήστος Παππάς και Ηλίας Κασιδιάρης αποκάλεσαν «προδότες» και «φιλιππινέζες των μεταναστών» τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων που τον συνόδευαν, μεταξύ των οποίων και οαρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. 

Μάλιστα οι χρυσαυγίτες κατέγραφαν σε κινητό τηλέφωνο τους σκαιούς χαρακτηρισμούς που εκτόξευσαν εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων. «Αυτό που κάνετε είναι προδοσία και ξεπούλημα» και «θέλει να πάρει ο Καμμένος έγκριση της Βουλής για όλα αυτά τα προδοτικά που σχεδιάζετε» φώναζε ο Ηλίας Κασιδιάρης.