Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 -

Ο άνθρωπος και τα ζώα συναντιούνται το Σάββατο στο ΖάππειοΕκδήλωση με τη συμμετοχή 5.500 ελλήνων κτηνιάτρων πραγματοποιείται το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 10:30 το πρωί στο Ζάππειο για τα 45 χρόνια προσφοράς στα ζώα και τον άνθρωπο του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα βραβευτούν οι πρωτοπόροι του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, μέλη φιλοζωικών σωματείων, όπως η Άννα Ανδριανού, ηθοποιός, σεναριογράφος και συγγραφέας και η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, η οποία έχει δημιουργήσει την οργάνωση Save a Greek Stray (SGS), που έχει διεθνή δράση και διαθέτει πρότυπο καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Παρόντες τα σκυλιά σωμάτων ασφαλείας και οι σκύλοι διασώστες

Εκτός από τους ανθρώπους των φιλοζωικών οργανώσεων, θα τιμηθεί και το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας για το κοινωνικό τους έργο. Συγκεκριμένα τα ζώα που βρίσκονται σε υπηρεσία της Πολιτείας, όπως οι σκύλοι-φρουροί των στρατοπέδων, οι σκύλοι-ανιχνευτές πυρομαχικών και ναρκωτικών αλλά και οι σκύλοι-διασώστες, που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών.

katzwakia2

Επιπλέον θα βραβευτούν τα ζώα-θεραπευτές και τα ζώα-οδηγοί. Από τα άλογα στη θεραπευτική ιππασία ΑΜΕΑ έως τους σκύλους οδηγούς, που είναι τα... «μάτια» των τυφλών! Το βραβείο θα παραλάβει ο φορέας «Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες – «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Οι ανώνυμοι φιλόζωοι...

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος τιμά επίσης τον «Ανώνυμο Φιλόζωο», τον απλό πολίτη που καθημερινά φροντίζει αδέσποτα ζώα και μεριμνά για την υγεία και ευζωία τους και το βραβείο θα παραλάβει ο ψυχίατρος Mιχαήλ Τρελλόπουλος. Η εκδήλωση θα κλείσει με τη βράβευση των ανθρώπων του πνεύματος και των τεχνών και το βραβείο θα παραλάβει ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Θεοδόσης Τάσιος και αμέσως μετά θα ακολουθεί η ομιλία του, με θέμα: «Επικοινωνία και κοινωνικότητα μεταξύ ζώων».

Στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου θα φιλοξενούνται φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ εντός του Μεγάρου εταιρείες με μεγάλη εμπειρία στην φροντίδα των κατοικίδιων ζώων παρουσιάζουν προϊόντα για τους τετράποδους φίλους μας. Πλούσιο το πρόγραμμα των παιδικών εκδηλώσεων, που έχει ετοιμάσει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

katzwakia3

Συγκεκριμένα στις 11:00 το πρωί η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» θα δώσει την παράσταση «Αισώπου Κόμιξ».

Στις 12:30 ακολουθεί το «Διπλώνουμε τα ζώα μας» με την εικαστικό Κατερίνα Κοντού, η οποία θα δείξει στα παιδιά την ιαπωνική τέχνη του «οριγκάμι», που βασίζεται σε πρακτικές χειροτεχνίας με χαρτί και εφαρμόζει απλές και πιο σύνθετες τεχνικές για την αναπαράσταση ζώων και άλλων μορφών. Επιπλέον, τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν σε μεγάλες επιφάνειες το πώς φαντάζονται την ζωή τους με το αγαπημένο τους ζώο.

Στη 01:00 το μεσημέρι θα έχουν τη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Έι! Ψιτ!» της Ευτυχίας Ηλιάδου, ενώ στη συνέχεια η συγγραφέας σε συνεργασία με τα παιδιά και την εικαστικό, Κατερίνα Κοντού, θα σχεδιάσουν τις «χαμένες σελίδες» του βιβλίου.