Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ζωα



Κοιμάστε μαζί με το κατοικίδιό σας; – Δείτε πως μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας

Ουκ ολίγα άτομα συνηθίζουν να μοιράζονται το κρεβάτι τους, με το κατοικίδιο τους. Σε μια μελέτη του 2015 το 56% των συμμετεχόντων που είχαν κατοικίδια ζώα δήλωσαν ότι το κατοικίδιό τους κοιμόταν στο κρεβάτι τους, ενώ σε μια έρευνα του 2022 το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε το ίδιο.



Προειδοποιεί ο ΟΗΕ: Αυξάνεται ο κίνδυνος εξαφάνισης των μεταναστευτικών ειδών άγριων ζώων

Περισσότερα από ένα στα πέντε μεταναστευτικά είδη ζώων απειλούνται με εξαφάνιση, όπως διαπιστώνεται στην πρώτη έκθεση για την κατάσταση των μεταναστευτικών ειδών στον κόσμο που παρουσιάζει η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Διατήρηση των Μεταναστευτικών Ειδών Άγριων Ζώων (CMS).



Κατοικίδια: Ποια γιορτινά φαγητά είναι επικίνδυνα γι’ αυτά και τι να κάνετε για να τα προστατεύσετε

Οι γιορτές είναι συνώνυμες με τις λιχουδιές και τα κατοικίδια μετά χαράς συμμετέχουν στην… κραιπάλη. Ωστόσο μερικά τρόφιμα είναι εντελώς ακατάλληλα γι’ αυτά, προειδοποιεί μία Αμερικανίδα ειδικός.



Θεσσαλονίκη: Χρηματικό πρόστιμο σε ιδιοκτήτες σκύλων για βόλτα χωρίς λουρί

Χρηματικά πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ βεβαιώθηκαν για παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης και για περίπατο ζώου δίχως λουρί σε πέντε ιδιοκτήτες σκύλων.



Αυστραλία: Τρία δισεκατ. ζώα κάηκαν ή εκτοπίστηκαν στις φονικές πυρκαγιές

Σχεδόν τρία δισεκατομμύρια ζώα σκοτώθηκαν ή εκτοπίστηκαν από τις άνευ προηγουμένου δασικές πυρκαγιές που έπληξαν το 2019-2020 την Αυστραλία και συνιστούν "μια από τις χειρότερες καταστροφές για την άγρια ζωή στη σύγχρονη ιστορία", σύμφωνα με μια έκθεση του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.



Πύρινη "κόλαση" στην Αυστραλία: Ελικόπτερα πετούν τροφή στα ζώα που λιμοκτονούν

Μία μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από την κυβέρνηση της Νέας Ουαλίας στην Αυστραλία.

Μέσω αεροσκαφών τροφοδοτούνται χιλιάδες πεινασμένα άγρια ζώα που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές που μαστίζουν την περιοχή τους τελευταίους μήνες.