Κυριακή 31 Μαΐου 2020 -
Μερική συννεφιά

21 °C

Σήμερα, 31. Μαΐου 2020

Ντροπή! Μπουτάρης: «Με τους Τούρκους αισθανόμαστε αδέλφια. Θα αναδείξουμε την τουρκική παρουσία στην Θεσσαλονίκη»Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας, στη δεξίωση του τουρκικού προξενείου της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για κοινά ήθη και έθιμα, σε κοινές καταβολές, μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την οποία παρέθεσε το τουρκικό προξενείο, στο πλαίσιο της 95ης Επετείου για τη Διακήρυξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας, σε αίθουσα πολυτελούς ξενοδοχείου, ο κ. Μπουτάρης στον σύντομο χαιρετισμό του είπε πως άσχετα με το εάν υπάρχουν εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες «εμείς με τους Τούρκους αισθανόμαστε αδέλφια».
Ταυτόχρονα, σημείωσε πως σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Θέρμη, συμπληρώνοντας μάλιστα πως προχωρούν και οι διαδικασίες ενός χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους στη Θεσσαλονίκη.

«Να ξέρετε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι πλάι, σ’ όλες τις προσπάθειες, για να αναδείξει την τουρκική παρουσία στην πόλη» υπογράμμισε ο δήμαρχος, ζητώντας συγγνώμη από τους παρευρισκομένους για τη σύντομη αποχώρησή του από την εκδήλωση, λόγω του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα βράδυ.