Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 -

Νέος κύκλος επαφών στο Παρίσι για το ελληνικό χρέοςΝέο κύκλο επαφών στο Παρίσι θα έχουν την Πέμπτη υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπουργείων οικονομικών της Ευρωζώνης προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του ελληνικού χρέους.

Όπως υπενθυμίζει η στήλη Brussels Briefing των Financial Times οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών συναντήθηκαν με το ΔΝΤ και την Κριστίν Λαγκάρντ στον Καναδά, στο περιθώριο της Συνόδου των G7 καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για μια συμφωνία ως προς το χρέος. Το ρολόι μετρά αντίστροφα καθώς πλησιάζει η 21 Ιουνίου που έχει τεθεί ως στόχο να ληφθούν αποφάσεις.

Πηγές με γνώσεις επιβεβαιώνουν ότι οι συζητήσεις το Σάββατο δεν οδήγησαν σε συμφωνία αν και ΔΝΤ και Γερμανία έκαναν κάποια πρόοδο στο να μειωθούν οι διαφορές ως προς το πόση ελάφρυνση χρέους θα χρειαστεί η Ελλάδα.

Ένας ακόμα πονοκέφαλος είναι ότι τελειώνει ο χρόνος για την ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τους FT ότι εξετάζονται άλλες επιλογές για το πώς το Ταμείο θα μπορούσε να εμπλακεί στις συζητήσεις για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.