Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Νέο βίντεο από την ένταση με Τζήμερο στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Βίντεο)



Ακόμη ένα νέο video κάνει την εμφάνισή του από τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης (11.05.2017) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής.

Δεν είναι η στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η περιφερειακή σύμβουλος του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού από τον Θάνο Τζήμερο, αλλά η στιγμή που ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά απομακρύνεται από την αίθουσα.

Όλα έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης και με αφορμή αφίσες που μέλη του ΚΚΕ είχαν αναρτήσει στο χώρο ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της 17ης Μαΐου. Ο Θάνος Τζήμερος αποφάσισε να τις σκίσει, δημιουργήθηκε ένταση και τότε, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες επιτέθηκε στην περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ.

Στο νέο video που βλέπει το φως έχει καταγραφεί η στιγμή που ο Θάνος Τζήμερος απομακρύνεται από την αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, λίγο μετά την επίθεση. «Κλείσε την πόρτα στον αλήτη» ακούγεται μια γυναίκα να φωνάζει, ενώ κι άλλοι επιτίθενται φραστικά στον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής, ο οποίος απομακρύνεται από άνδρες.

Το συγκεκριμένο video μοιράστηκε μέσω των social media και ο ίδιος ο Θάνος Τζήμερος, συνοδεύοντάς το μάλιστα με τη λεζάντα "για δείτε λίγο ποιος χτυπάει ποιον", αφού ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού αλλά δέχτηκε επίθεση από μέλη του ΚΚΕ.

Ακολούθησε ένα μπαράζ από tweets και post στο Facebook από τον πρόεδρο της Δημιουργίας Ξανά, στα οποία επιτίθεται φραστικά στο ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για "τραμπούκους", "συκοφάντες" και "σταλινοφασίστες" αλλά απευθύνεται και στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, με τη φράση "μην τολμήσεις, Δούρου, να σβήσεις το βίντεο της συνεδρίασης, να δούμε ποιος χτυπάει ποιον". 

Αργά το βράδυ ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook και ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο επαναλαμβάνει τη δική του εκδοχή, πως δηλαδή ο ίδιος είναι το θύμα της επίθεσης και όχι ο θύτης. Προειδοποιεί (αυτό το ρήμα χρησιμοποιεί) τη Ρένα Δούρου να μη «να μην τολμήσει να σβήσει το βίντεο (όπως έχει κάνει άλλες φορές - ξέρει αυτή) για να αποδειχθεί περιτράνως ποιος επιτέθηκε σε ποιον». Λέει επίσης πως δεν θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη γιατί «δεν της έχω καμμία εμπιστοσύνη. Τη θεωρώ εξ ίσου σάπια με το πολιτικό σύστημα»

Το χρονικό

Το πρωτοφανές περιστατικό της επίθεσης έγινε γνωστό νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης όταν ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος ανέβασε στο twitter ένα video που δείχνει λίγο μετά την επίθεση που δέχτηκε η Αλεξάνδρα Μπαλού από τον Θάνο Τζήμερο. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά γρονοκόπησε την κα Μπαλού. Αφορμή για την επίθεση οι αφίσες που είχαν αναρτήσει στο χώρο μέλη του ΚΚΕ ενόψει της απεργίας της 17ης Μαΐου.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Θάνος Τζήμερος επέμεινε πως εκείνος είναι που δέχτηκε την επίθεση αλλά τόνισε πως «τον πρώτο που με χτύπησε και με προπηλάκισε τον έσπρωξα δυνατά, αν πήρε η μπάλα και την Μπαλού, δεν ξέρω» και χαρακτήρισε την πράξη του «μια πράξη πολιτικού ακτιβισμού».

Από την πλευρά της, η Αλεξάνδρα Μπαλού τον χαρακτήρισε «στερικό φασιστοειδές» και τόνισε πως είναι δειλία το να μην παραδέχεται ότι τη χτύπησε.