Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Το νέο ισχυρό "εργαλείο" που αποκτά το Λιμενικό στο Ηράκλειο!



Το Λ.Σ. θωρακίζεται ακόμα περισσότερο, με την απόκτηση ενός ισχυρού εργαλείου... πρόκειται για τη θερμική κάμερα νυχτερινής απεικόνισης, που πρόσφατα παρέλαβαν οι Λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου, για να ενισχύσει σε μέγιστο βαθμό την αστυνόμευση της ακτογραμμής, δίνοντας την δυνατότητα στους άντρες του Λ.Σ να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που απορρέουν από την πίεση της παράνομης μετανάστευσης αλλά και του σύνθετου ρόλου που επιτελεί το Λιμενικό.

Πρόκειται για «όπλο» στα χέρια των αντρών του Λ.Σ που θωρακίζει τις ακτές κ που ενισχύει την λειτουργία και την δράση του Λιμενικού, όχι μόνο του Ηρακλείου, αλλά κ ολόκληρης της Κρητης, καθώς η θερμική κάμερα είναι φορητή κ υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρεται σε όλο το νησί, όπου κ αν χρειαστεί.

Επίσης, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διοικητής των Λιμενικών Υπηρεσιών Κρήτης, Δημήτρης Σαϊτάκης,  «η χρήση της κάμερα δεν περιορίζεται μόνο στην αστυνόμευση, αλλά θα βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό στην έρευνα κ στην διάσωση».
 
Η Κρήτη, λοιπόν, που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό, θωρακίζεται και όπως ισχυρίζεται κ ο κος Σαϊτάκης, «είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει σοβαρά περιστατικά κ «κινδύνους» από βορρά κ νότο..»

Μάλιστα, ήδη ο στόλος του Λ.Σ έχει ενισχυθεί με 5 πλωτά σκάφη που μέχρι πρότινος ήταν ακινητοποιημένα λόγω βλάβης.. σήμερα τα σκάφη αυτά ενισχύουν τις προσπάθειες των ένστολων του νησιού κ περιπολούν νύχτα μέρα στα νότια κυρίως παράλια της Κρητης. Μάλιστα, ένα ακόμα σκάφος θα προστεθεί στον στόλο του Λιμενικού, για νακαλύψει τις ανάγκες των λιμενικών του Ρεθύμνου

Πηγή κειμένου: 

Flashnews