Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νέα στοιχεία για τον μανιακό δολοφόνο οδηγών ταξί - Τι δείχνει το όπλο



Σειρά δημοσιευμάτων της δολοφονικής του δράσης, θεωρούν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ότι έχει στην κατοχή του ο δολοφόνος του οδηγού ταξί στην Κηφισιά, εκτιμώντας ότι είναι πολύ πιθανό ο δράστης να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, μια άλλη παράμετρος προβληματίζει γενικότερα τις αρχές. Πρόκειται για το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης, ενδεχομένως ένα πιστόλι κρότου ή αεροβόλο το οποίο μετασκευάστηκε σε χρηστικό.

Υπάρχουν τελευταία πολλές περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται τέτοια όπλα, τα οποία συνήθως προέρχονται από τη Βουλγαρία, η πρόσβαση σε αυτά θεωρείται σχετικά εύκολη, ενώ και η μετατροπή τους δεν απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση.

Ερευνώντας την σοβαρή υπόθεση οι αρμόδιοι αστυνομικοί, σχηματίζοντας το «προφίλ» του δράστη, διαπιστώνουν ότι έχει κάποιες ομοιότητες σε επίπεδο συμπεριφοράς, εκδήλωσης δολοφονικής μανίας, αλλά και στη χρήση παρόμοιου οπλισμού, με τον πρωταγωνιστή ενός πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικού που είχε εξελιχθεί στις 10 Απριλίου 2009 σε σχολή του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Ρέντη. Ένας 19χρονος σπουδαστής, έχοντας στην κατοχή του δύο… μετασκευασμένα πιστόλια κρότου σε χρηστικά, είχε τραυματίσει έναν συμμαθητή του, δύο υπαλλήλους εργοστασίου και στην συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη εισαγωγή πιστολιών κρότου από την Βουλγαρία, τα εύκολα μετατρέπονται σε δολοφονικά πυροβόλα, είχε διαγνωστεί το περασμένο καλοκαίρι μετά από πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι Έλληνες «τουρίστες» πηγαίνουν στη Βουλγαρία και επιστρέφουν με… οπλοστάσια. Δεκάδες κακοποιοί τα έχουν προμηθευτεί λόγω χαμηλού κόστους και τα έχουν μετατρέψει σε δολοφονικό οπλισμό για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και ληστρικών επιδρομών.

Οι πληροφορίες που είχαν συλλέξει οι ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές, ανέφεραν πως τουλάχιστον 340 τέτοιου τύπου όπλα είναι διασκορπισμένα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Σέρρες κατασχέθηκαν περισσότερα από 100 τέτοια όπλα.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι ιδιώτες, επισκέπτονται την γειτονική χώρα, και αγοράζουν πιστόλια κρότου, που πωλούνται νόμιμα εκεί, από 200 έως 400 ευρώ και τα φέρνουν στην Ελλάδα μέσα στις αποσκευές τους.