Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Νέα ποινική δίωξη στο ζεύγος ΠαπαντωνίουΝέα κακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, καθώς και δύο υπαλλήλων της ΔΟΥ Κηφισιάς, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την πώληση του σπιτιού του ζεύγους στη Σύρο.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς που ερεύνησε την υπόθεση διαπίστωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι δύο κατηγορούμενοι υπάλληλοι, αν και ήταν σε θέση να δουν ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του (μικρή φωτό) είχαν χρέη προς το Δημόσιο, τους χορήγησαν παρανόμως την απαραίτητη φορολογική ενημερότητα προκειμένου να μπορεί να πουληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο το 2016.

Η έρευνα, η οποία διατάχθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ολοκληρώθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανόλη, εντόπισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δόλιες ενέργειες με σκοπό το ζεύγος να αποκομίσει όφελος από την πώληση του ακινήτου.

Το αποτέλεσμα των ερευνών οδήγησε στην άσκηση δίωξης για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των δύο υπαλλήλων και για ηθική αυτουργία στο κακούργημα σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και της συζύγου του. Η υπόθεση, που ανατέθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς, έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, την οποία προκάλεσε η αποκάλυψη ότι το ζεύγος Παπαντωνίου - Κουράκου πούλησε τη βίλα του, αν και η περιουσία του θα έπρεπε να είναι δεσμευμένη από το 2013.