Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Νέα Ιωνία: Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες του φονικού – Η σκληρή συμμορία πίσω από το αιματηρό περιστατικό



Ανησυχία προκαλεί το νέο αιματηρό περιστατικό στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας το βράδυ της Τετάρτης, με πρωταγωνιστές μέλη συμμοριών. Μέσα στο κατάστημα όπου βρίσκονταν ανυποψίαστοι θαμώνες, βγήκαν καλάσνικοφ και οι σφαίρες άρχισαν να πέφτουν «βροχή», με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του,  ένας 39χρονος υδραυλικός, που πήγε στο συνοικιακό μαγαζί να δει ποδόσφαιρο.

Οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους επτά που συνεπλάκησαν μέσα στην καφετέρια. Είναι μέλη αντίπαλων συμμοριών, που άρχισαν να διαπληκτίζονται, έβγαλαν όπλα και μία σφαίρα καρφώθηκε στον ώμο του άτυχου άνδρα.

Η σκληρή συμμορία

Όπως αποκάλυψε στο LIVE NEWS ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι δράστες είναι μέλη συμμορίας που την απαρτίζουν 10 άτομα αλβανικής καταγωγής, έχουν συγκεκριμένο όνομα, ίδιο με νυχτερινό κλαμπ της περιοχής των Σεπολίων και είναι γνωστοί στις Αρχές.

Πρόκειται για σκληρούς κακοποιούς με δράση στη διακίνηση ναρκωτικών, τη μαστροπεία με τον έλεγχο «ροζ» στούντιο, την προστασία καταστημάτων ακόμα και την παροχή υπηρεσιών bodyguard σε γνωστούς τράπερ.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί 4 άτομα που συμμετείχαν στη συμπλοκή με τους πυροβολισμός στο κατάστημα της οδού Κασταμονής.

Η περιοχή δράσης τους είναι το κέντρο της Αθήνας, κοντά στον σταθμό Λαρίσης, ενώ έδρα τους είναι ένα κλαμπ στα Σεπόλια, από το οποίο μάλιστα η συμμορία έχει πάρει και το όνομά της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συμμορία των σκληρών κακοποιών έχει διασυνδέσεις με ποινικούς εντός των φυλακών, ενώ φαίνεται να λειτουργούν και σαν «σωματοφύλακες» γνωστών τράπερς, με εμπλοκές σε περιστατικά ξυλοδαρμών.

 

Οι πυροβολισμοί

Οι πυροβολισμοί στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας, φαίνεται να έγιναν μετά από συμπλοκή της συμμορίας με άλλα τρία άτομα, επίσης Αλβανούς και πιθανότατα άλλης ομάδας με τους οποίους υπήρχε προστριβή για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Όπως μετάδωσε η ΕΡΤ τα 4 άτομα της συμμορίας έφτασαν στην καφετέρια με το πολυτελές τζιπ που βρέθηκε στο σημείο και δεν πρόλαβαν να πάρουν φεύγοντας.

Τα άλλα τρία άτομα έφτασαν με ένα ασημί τζιπ Μερσέντες και εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Γκύζη.

Όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένο και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Δείτε το συγκεκριμένο όχημα όπως το κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στη Νέα Ιωνία φεύγοντας από το σημείο της συμπλοκής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή διέφυγαν και με ένα δεύτερο όχημα που αναζητείται.

Τα αυτοκίνητα της συμμορίας, το μαύρο τζιπ που έμεινε έξω από την καφετέρια και αυτό που αναζητείται φαίνεται να είναι νοικιασμένα με μακροχρόνια μίσθωση, με πλαστές ταυτότητες από άγνωστη εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Είχαν νοικιαστεί πριν έξι μήνες. 

Οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι σε εξέλιξη και γίνονται προσπάθειες να μην διαφύγουν οι εμπλεκόμενοι στη χώρα τους.