Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 -

Νέα γκάφα Τσίπρα: Αποκάλεσε τον Θερβάντες... ποιητή (Βίντεο)Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο του Νότου θέλησε να αναφερθεί στους στόχους που έχει θέσει για το μέλλον της ΕΕ κάνοντας εκτενή αναφορά στον γνωστό συγγραφέα Μιγκελ Ντε Θερβάντες.

Παρ όλα αυτά τον αποκάλεσε "ποιητή". Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας υποπέφτει σε γκάφα. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει τη "Λέσβο και τη Μυτιλήνη". 

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός:

«Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε έναν σπουδαίο ποιητή, τον Θερβάντες, ο οποίος πολέμησε και στη χώρα μου, στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, ο οποίος είχε πει μεταξύ άλλων το εξής: ότι αυτό που είναι παράλογο, είναι να βλέπεις τον κόσμο, μόνο έτσι όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι.

Εμείς λοιπόν επιχειρούμε να σταματήσουμε τον παραλογισμό του να βλέπουμε την Ευρώπη μόνο έτσι όπως είναι, αλλά να προσπαθήσουμε να την δούμε και έτσι όπως θα έπρεπε να είναι και να δουλέψουμε για να την κάνουμε έτσι όπως θα έπρεπε να είναι».

Ο Θερβάντες, ωστόσο, δεν ήταν ποιητής, αλλά Ισπανός συγγραφέας, ο οποίος θεωρείται ως ο μεγαλύτερος συγγραφέας στην ισπανική με διασημότερο μυθιστόρημά του το «Δον Κιχώτης», στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Τρέλα είναι να βλέπεις τη ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι»...