Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

7 °C

Σήμερα, 2. Δεκεμβρίου 2021

ΝΔ: Με αντισυνταγματικές πρακτικές προσπαθεί η κυβέρνηση να κλείσει μέσα ενημέρωσηςΗ κυβέρνηση προσπαθεί με αντισυνταγματικές πρακτικές να κλείσει μέσα ενημέρωσης, τονίζει η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις πρόσφατες κινήσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

Το μόνο που εννοεί από όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας είναι το «μην διαβάζετε εφημερίδες», τονίζει η Πειραιώς και επισημαίνει πως στην Ελλάδα «η ελευθερία γνώμης και η άσκηση κριτικής στην εξουσία είναι αδιαπραγμάτευτα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 
«Είναι γεγονός πως από όσα έχει πει ο κ. Αλέξης Τσίπρας, εδώ και δύο χρόνια, μόνο ένα είναι αυτό που ειλικρινά εννοεί: “Μην διαβάζετε εφημερίδες”!
Πολύ απλά γιατί ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν αλλεργία στην ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση και στοχοποιούν ό,τι δεν μπορούν να χειραγωγήσουν. 
Το αποδεικνύουν, σε κάθε ευκαιρία, παρεμβαίνοντας αυταρχικά και με το “έτσι θέλω”, ακόμα και στις συνταγματικά κατοχυρωμένες διαδικασίες της Βουλής. Υιοθετούν τις πιο ακραίες, αντιδημοκρατικές πρακτικές, με στόχο, είτε να κλείσουν, είτε να ελέγξουν κάθε φωνή ενημέρωσης. 
Δεν θα τους περάσει!
Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη, πλουραλιστική, ευρωπαϊκή Δημοκρατία, στην οποία η ελευθερία γνώμης και η άσκηση κριτικής στην εξουσία είναι αδιαπραγμάτευτα, όσο και αν κάποιοι επιδιώκουν το αντίθετο
».