Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 -

Ν. Σαντορινιός: Ψυχραιμία και νηφαλιότητα έναντι των τουρκικών προκλήσεωνΤη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, λειτουργώντας ψύχραιμα και νηφάλια, τόνισε ότι θέλει η κυβέρνηση ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα ο κ. Σαντορινιός, αναφέρθηκε στο επεισόδιο στη Ρω, υπογραμμίζοντας ότι καλό είναι σε αυτά τα συμβάντα να υπάρχει μια ψύχραιμη στρατιωτική ανακοίνωση και από εκεί και πέρα οποιαδήποτε πολιτική εκτίμηση δεν πρέπει να γίνεται από την στρατιωτική ηγεσία, αλλά πρέπει να γίνεται από την πολιτική ηγεσία.

Αναφορικά με το μεταφορικό ισοδύναμο, ο υφυπουργός ανέφερε ότι πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης πρέπει να έχει το ίδιο κόστος μεταφοράς, είτε αυτό αφορά χερσαία μεταφορά, είτε θαλάσσια μεταφορά. «Μιλάμε και για μεταφορά εμπορευμάτων και προσώπων και πρέπει να είναι το κόστος που πληρώνει ο νησιώτης είτε μεταφέρεται με πλοίο, είτε μεταφέρει τα προϊόντα του που θα καταναλώσει στο νησί, είτε από τον Πειραιά προς το νησί, ή και αντιστρόφως», ανέφερε και πρόσθεσε: «Λέμε λοιπόν ότι θα πληρώνει ο πολίτης το κόστος του εισιτηρίου και η διαφορά στο τίμημα που είναι το επιπλέον από μια χερσαία μεταφορά θα την παίρνει στη τσέπη του».

Κληθείς να σχολιάσει το τέλος του ελληνικού προγράμματος στήριξης τον προσεχή Αύγουστο, ο κ. Σαντορινιός είπε ότι πρόκειται καθαρή έξοδος της χώρας από τα μνημόνια. «Θα δούμε πως θα είναι η επιτήρηση αυτή και για πόσο χρονικό διάστημα και συμπλήρωσε ότι δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα, γιατί δεν θα υπάρχει προληπτική γραμμή στήριξης», πρόσθεσε.