Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

τουρκική προκλήση



Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη διοργάνωση πάρτι εντός του ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτυ με ηλεκτρονική μουσική εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.



Τουρκική πρόκληση με Navtex στην Κύπρο μόλις έφυγαν οι Ρώσοι

Παράτυπη Navtex για άσκηση του πολεμικού ναυτικού δυτικά της Πάφου και μέχρι τα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου, εξέδωσε η Τουρκία.

Η Navtex αποτελεί ουσιαστικά την «απάντηση» της Τουρκίας προς την Κύπρο αλλά και προς τη Ρωσία, για τις επτά Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για λογαριασμό της Ρωσίας, για ισάριθμες ασκήσεις του πολεμικού της ναυτικού γύρω από την Κύπρο.



Ν. Σαντορινιός: Ψυχραιμία και νηφαλιότητα έναντι των τουρκικών προκλήσεων

Τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, λειτουργώντας ψύχραιμα και νηφάλια, τόνισε ότι θέλει η κυβέρνηση ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.



Εφιαλτικό σενάριο από τον Τουρκικό Τύπο: Αν το τουρκικό ναυτικό βυθίσει ελληνικό πλοίο!

Σενάρια ατυχήματος στο Αιγαίο φιλοξενεί σε άρθρο της η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, μόλις ένα 24ωρο έπειτα από το επεισόδιο στη νήσο Ρω με τη χαμηλή διέλευση ελικοπτέρου της τουρκικής Ακτοφυλακής και τα προειδοποιητικά πυρά από το ελληνικό φυλάκιο.



Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό του Στρατού

Συνεχίζουν απροκάλυπτα τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι.

Αυτή τη φορά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, μαζί με 16 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, μεταξύ αυτών και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ και μάλιστα δύο φορές.



Υπέρτατη πρόκληση: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε πλοίο του Λιμενικού στα Ιμια

Νύχτα έντασης η χθεσινή στα Ιμια καθώς τουρκικό σκάφος εμβόλισε ελληνικό. Συγκεκριμένα, χθες τα μεσάνυχτα στα Ιμια, τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη την πρύμνη του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης 90 του Λιμενικού Σώματος.