Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μυτιλήνη: «Ξαναχτύπησε» ο μεγαλόψυχος όμως... απένταρος ομογενής



Επιταγή 75 εκατομμυρίων δολαρίων παρέλαβε ο δήμος Λέσβου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα λόγω των προσφυγικών ροών που δέχεται καθημερινά το νησί, ωστόσο οι ελπίδες έσβησαν γρήγορα καθώς η επιταγή ήταν πλαστή.

Το ποσό ήταν αρκετό όχι μόνο για τη φιλοξενία των προσφύγων στο νησί αλλά και για την επίλυση της υποχρηματοδότησης του δήμου.

Ωστόσο δεν ήταν μια κακόγουστη φάρσα καθώς ο υπερήλικας ομογενής που ζει μοναχικά στη 
Βαλτιμόρη, Βασίλειος Βασιλειάδης, είχε στείλει στο παρελθόν επιταγές με αντίκρισμα όσο είχε την οικονομική δυνατότητα, καθώς ήταν πάγια τακτική του να συνεισφέρει οικονομικά κάθε φορά που μάθαινε ότι κάποιος στην Ελλάδα έχει ανάγκη.

«Πήραμε την επιστολή και την επιταγή του Βασίλειου Βασιλειάδη. Πληροφορούμενοι το τι συμβαίνει απλά χαμογελάσαμε με πίκρα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. 

«Ας ελπίσουμε όμως ότι δεν θα χαμογελάσουμε με πίκρα, όχι από τη φάρσα ενός υπερήλικα, αλλά από την διάψευση των όσων πραγματικά μας έχουν υποσχεθεί, ώστε να αντιμετωπίσουμε σαν τόπος τα τεράστια προβλήματα που στο όνομα της Ευρώπης έχει η Λέσβος μόνη της να σηκώσει στην πλάτη της» συμπλήρωσε ο κ. Γαληνός.