Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Μυστήριο με το αλυσοδεμένο πτώμα στη Χαλκιδική



Ανατριχιαστικές είναι οι εικόνες με το αλυσοδεμένο πτώμα άνδρα που βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ποτίδαιας στη Χαλκιδική χτες το απόγευμα. Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα αν πρόκειται για δολοφονία ή για αυτοκτονία.

Ο άτυχος άνδρας, είχε βρεθεί από άνδρες του λιμενικού, με αλυσίδα περασμένη στο σώμα και το λαιμό του, ενώ από τη μέση του κρέμονταν βαρίδια.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή  η οποία διηνήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή, η σορός βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, ενώ ο θάνατος φαίνεται να επήλθε πριν από τέσσερις με πέντε μέρες. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ταυτοποίηση του πτώματος.

Οι αρχές έκαναν λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων για να οδηγηθούν στην ταυτότητα του νεκρού και ερευνούν την εξαφάνιση ενός άντρας ηλικίας 51 χρόνων την περασμένη Πέμπτη από την περιοχή Χαριλάου, καθώς πολλά στοιχεία ταιριάζουν με την σορό που βρέθηκε, όπως το ύψος που είναι γύρω στο 1.84 μ., τα γκρίζα μαλλιά και τα ρούχα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το πτώμα φέρει τραύμα στο πίσω αριστερό μέρος του κεφαλιού.

Πρόκειται για άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας περίπου 55 ετών, ύψους περίπου 1,75 μ., κανονικής σωματικής διάπλασης με γκρίζα μαλλιά.

Φορούσε παντελόνι τζιν χρώματος μπλε σκούρο και πουκάμισο χρώματος μπλε, ενώ το σώμα και το κεφάλι ήταν τυλιγμένα με αλυσίδα. Από σημείο της αλυσίδας στο ύψος της μέσης κρέμονταν μεταλλικά βαρίδια.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε σχετικά το αρμόδιο τμήμα αναζητήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και όμορες λιμενικές αρχές.

Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.