Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μπουτάρης: Να μην ξανάρθουν οι πολιτικοί στη ΔΕΘ - Να φτιάξουν ένα Νταβός



Tον δικό του απολογισμό για την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έκανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως η 83η ΔΕΘ ήταν εξαιρετική και σε αυτό βοήθησαν τόσο η εντυπωσιακή παρουσία του αμερικάνικου περιπτέρου αλλά και οι συναυλίες.

“Είχα την τύχη και την ατυχία να περάσω μέσα από πολλά περίπτερα της Έκθεσης. Είχε πολύ κόσμο έπαιξαν ρόλο φυσικά και οι συναυλίες αλλά το επίπεδο ήταν αναβαθμισμένο”, είπε.

Παράλληλα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε την ίδια άποψη με εκείνον, για να μη γίνονται εγκαίνια στη ΔΕΘ παρουσία πολιτικών αρχηγών.

Ο Γιάννης Μπουτάρης πρότεινε να σταλεί μια επιστολή προς συλλόγους, κόμματα και επιμελητήρια η οποία θα προτείνει να γίνει ένα φόρουμ πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, αλλά όχι στο κέντρο της πόλης και στο χώρο της Έκθεσης.

“Είναι τελείως απαράδεκτο αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Είναι ένα χαρμόσυνο εμπορικό γεγονός για την πόλη και η πόλη διαλύεται. Πολλές ζημιές, εκφράσεις μίσους και η πόλη αδειάζει από τους Θεσσαλονικείς. Η αγορά ήταν ανοιχτή αλλά ήταν ουσιαστικά κλειστή. Mόνο στο δήμο σπάσανε δύο τζαμαρίες. 6000 αστυνομικούς είχε η πόλη. Ξέρετε πόσο στοίχισε αυτό; Ποιος το πληρώνει; Ο καθένας μας”, δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

“Να καταργηθεί η παρουσία των πολιτικών αρχηγών στην Έκθεση. Αν θέλουνε να κάνουν ένα φόρουμ, βαλκανικό, πολιτικό ή οικονομικό κατά τη διάρκεια της αλλά όχι μέσα στην πόλη. Κάντε ένα “Νταβός” αλλά όχι μέσα στην πόλη”, πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Για τις συγκεντρώσεις και τα επεισόδια την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ αλλά και την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Καλαφάτης: Nα προσθέσουμε αίγλη στη ΔΕΘ και να προηγηθεί λίγο νωρίτερα ένα τέτοιο φόρουμ

Την άποψη ότι το καλύτερο θα ήταν να προστεθεί αίγλη στη ΔΕΘ και να ξεκινάει από ένα οικονομικό πολιτικό φόρουμ που θα ξεκινάει λίγες τρεις - τέσσερις μέρες νωρίτερα, εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρος Καλαφάτης.

«Δεν είναι η πρότασή μου που έβαλα στο τραπέζι πριν από χρόνια, δεν είναι στην κατεύθυνση του δημάρχου, όπως την κατέθεσε. Εγώ δεν είμαι από εκείνους που θέλουν να αποκλείσουν οι εκάστοτε πολιτικοί αρχηγοί από την πόλη. Ουσιαστικά λέω το αντίθετο να διευρύνουμε, να ενισχύσουμε να εμπλουτίσουμε τον θεσμό της ΔΕΘ και να ξεκινάει από ένα οικονομικό πολιτικό φόρουμ που θα ξεκινάει λίγες τρεις - τέσσερις μέρες νωρίτερα. Να μην αφήσουμε τις εκάστοτε συνθήκες να αποκλείσουμε την έλευση των πολιτικών παραγόντων. Προτείνω να προσθέσουμε αίγλη στη ΔΕΘ και να προηγηθεί λίγο νωρίτερα ένα τέτοιο φόρουμ», δήλωσε.

Κωνσταντινίδης: Όποιος έχει καλή πολιτική, δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται

Για τις κινητοποιήσεις την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, σημειώνοντας πως ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους γιατί οι πολιτικές τον κατεβάζουν, μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος από την Λαϊκή Συσπείρωση Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

«Όποιος έχει καλή πολιτική, δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται. Ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους γιατί οι πολιτικές τον κατεβάζουν», τόνισε.

Αϊβάζογλου: Είναι γεγονός πως πρέπει να φύγει από το κέντρο

Την άποψη πως η ΔΕΘ έχει μετατραπεί σε ένα παραπολιτικό πανηγύρι, εξέφρασε η επικεφαλής της παράταξης “Γειτονιές σε Δράση”, Μόνικα Αϊβάζογλου.

“Έκλεισε μια γιορτή που δεν ανήκει πλέον στην πόλη. Μια πόλη που κόβεται στα δύο. Η ΔΕΘ έχει μετατραπεί σε ένα παραπολιτικό πανηγύρι. Είναι γεγονός πως πρέπει να φύγει από το κέντρο. Κανένα παρόμοιο γεγονός πανευρωπαϊκά δεν πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης”, ανέφερε.

Σεβρής: Το ενδεχόμενο να εκπροσωπούνται οι πολίτες από προσωπικότητες που συμμερίζονται τις κοινωνικές επιταγές το πετάμε στα σκουπίδια;

Την πεποίθηση ότι πρόβλημα δεν είναι να αλλάξει ο τόπος που έρχονται οι πολιτικοί αλλά να γίνει ένα κοινωνικό συμβόλαιο εμπιστοσύνης πολιτικών και πολιτών, εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης. Μένουμε Θεσσαλονίκη, Κωνσταντής Σεβρής.

“Δηλαδή επειδή οι πολιτικές προσωπικότητες δρουν ενάντια στο λαό, στον μικρόκοσμο τους και είναι εχθροί της πλατιάς πλειοψηφίας η λύση είναι να διοργανώσουμε διαφορετική τελετή για να κουβεντιάσουν; Το ενδεχόμενο να εκπροσωπούνται οι πολίτες από προσωπικότητες που συμμερίζονται τις κοινωνικές επιταγές και τις εθνικές προτεραιότητες τα πετάμε στα σκουπίδια;

Φοβερή η λύση του δημάρχου...”, σημείωσε.

Πηγή: Thestival.gr