Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Μποτιλιάρισμα 14 χιλιομέτρων στην Αθηνών-Λαμίας λόγω του χιονιού



Μεγάλο μποτιλιάρισμα 14 χιλιομέτρων έχει σχηματιστεί στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, από το 117ο χιλιόμετρο λίγο μετά την Υλίκη μέχρι το 131ο χιλιόμετρο στο ύψος της Τραγάνας!

Εκτιμάται ότι χιλιάδες οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι και θα χρειαστούν ώρες μέχρις ότου η κυκλοφορία ομαλοποιηθεί. Από τη Νέα Οδό αναφέρουν ότι τα προβλήματα επιτείνει η πολύ μεγάλη έξοδος των Αθηναίων για τα Χριστούγεννα.

 

- Τα προβλήματα ξεκίνησαν περίπου στις δύο το μεσημέρι, στο 126ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Από την πυκνή χιονόπτωση δίπλωσαν δύο νταλίκες και ένα λεωφορείο, προκαλώντας παράπλευρα προβλήματα αφού δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν.
 
Για να περάσουν τα εκχιονιστικά και να καθαρίσουν τον δρόμο, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού. 

Περίπου στις 17:10 τα αυτοκίνητα άρχισαν να κινούνται ομαλά στο ρεύμα προς Αθήνα.

Από τις 17:30, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας Νέα Οδός που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, δόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Αθήνα.

Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα -18:30- η κυκλοφορία δεν έχει αποκατασταθεί. Το μποτιλιάρισμα εκτείνεται σε μια απόσταση 14 χιλιομέτρων και συγκεκριμένα από το 117ο μέχρι το 131ο χιλιόμετρο. 

Τα αυτοκίνητα στο ρεύμα προς Λαμία δεν μπορεί να απεγκλωβιστούν και να αναπτύξουν ταχύτητες 50-60 χιλιομέτρων την ώρα λόγω της μεγάλης εξόδου αλλά και επειδή σε πολλά σημεία υπάρχουν άνθρωποι που σταματούν τα αυτοκίνητά τους για να βάλουν αλυσίδες χωρίς όμως να χρειάζεται. 

«Είναι πολύ μεγάλη έξοδος, δεν ξέρουμε πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία» είπε στο protothema στέλεχος της Νέας Οδού.

Εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους από τις 14:30 το μεσημέρι.