Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μπέτυ Μπαζιάνα: Και επίσημα καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας



Μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας στην Ελλάδα είναι από την Παρασκευή Δεκεμβρίου 2019 η Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία «σφράγισε» την κατάληψη θέσης ως επίκουρης καθηγήτριας στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αφού εργάστηκε τα τελευταία χρόνια ως συμβασιούχος καθηγήτρια, η κ. Μπαζιάνα αποφάσισε να καταθέσει την υποψηφιότητά της για μια θέση σε ένα από τα πρώτα ανώτατα ιδρύματα που προχώρησαν σε «πανεπιστημιοποιήσεις» τμημάτων ΤΕΙ και ενσωμάτωσαν το ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα της περιοχής, με αποτέλεσμα να προκύψουν νέα τμήματα, όντας ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας.

Η σύντροφος του πρώτην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, παρουσιαζόταν ως φαβορί να λάβει τη θέση τόσο λόγω προσόντων όσο και λόγω χαμηλής ζήτησης που υπήρξε, με τα προγνωστικά να επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα esos.gr, καθώς το «ναι» έλαβε από το εκλεκτορικό σώμα 11 θετικές ψήφους και καμία αρνητική.

Το γνωστικό αντικείμενο της θέσης που καταλαμβάνει, είναι «Οπτικά Δίκτυα», με τους τομείς ερευνητικού ενδιαφέροντος να είναι «Οπτικές επικοινωνίες, αρχιτεκτονικές και πρωτόκολλα μετάδοσης σε δίκτυα οπτικών ινών, μαθηματική μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση απόδοσης, εξομοίωση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Μπέτυ Μπαζιάνα θα έχει ως ώρες συνεργασίας με τους φοιτητές κάθε Παρασκευή μεταξύ 15:00 και 17:00, ενώ το μαθήματα που θα διδάσκει είναι «Συστήματα Διαμόρφωσης και Μετάδοσης» και «Δίκτυα Οπτικών Ινών»

Η προκήρυξη της θέσης έγινε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 2 Αυγούστου του τρέχοντος έτους και τη διεκδίκησαν τέσσερις υποψήφιοι.