Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024 -

Μπελέρης: «Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε από την αλβανική αστυνομία»Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, προέβη σε μία καταγγελία – «βόμβα», μιλώντας στο OPEN, από τις φυλακές όπου κρατείται. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας εις βάρος του παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε από την αστυνομία της Αλβανίας».

«Η υπόθεση είναι στημένη πολιτικά, καθοδηγούμενη από ένα χέρι, όπως φαίνεται», τόνισε ο Φρέντι Μπελέρης.

 

«Η εισαγγελία δεν γνώριζε για την αμοιβή»

«Η παραδοχή και του μάρτυρα και του διευθυντή της αστυνομίας ότι ο μάρτυρας χρηματίσθηκε, σε οιαδήποτε δημοκρατική χώρα θα σήμαινε και τη λήξη της δικαστικής υποθέσεως. Το πλέον συνταρακτικό στοιχείο που βγήκε από την ακροαματική διαδικασία, είναι ότι η εισαγγελία δεν γνώριζε κι αυτήν την αμοιβή που είχε δώσει η αστυνομία», ανέφερε στη συνέχεια.

Αναφορικά με το αίτημα του βασικού μάρτυρα να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών, ο Φρέντι Μπελέρης σχολίασε ότι «ήταν άλλη μία παρανομία από την πλευρά της έδρας, κάτι που δεν προβλέπεται από τη δικονομία. Του έκαναν αυτή τη χάρη, επικαλέστηκε ψέματα ότι απειλείται η ζωή του. Τού ’κανε τη χάρη η εισαγγελία, ώστε να μη δεχθεί την πίεση από τον κόσμο να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών».

 

 

 

«Μιλάμε για κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη δικαιοσύνη»

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας σχολίασε και την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο στο αίτημα για χορήγηση ειδικής άδεια, προκειμένου να ορκισθεί. «Αυτή η τάση δείχνει ότι μιλάμε για κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Το γεγονός ότι δεν μου δίνουν την άδεια και με κρατούν ως προφυλακισμένο έχει ως στόχο να μην αναλάβω τα καθήκοντα».

«Πάντοτε το δίκαιο κερδίζει»

Ο Φρέντι Μπελέρης έστειλε και ένα μήνυμα προς τον λαό της Χειμάρρας, που τον εξέλεξε Δήμαρχο. «Αποτελεί άλλη μία “μάχη” που πρέπει να δώσουμε μαζί. Τούς ζητώ να κάνουν υπομονήΠάντα το δίκαιο κερδίζει».