Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Μπακόλας:Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ



Εκτός της μάχης για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ έθεσε εαυτόν ο Τόλης Μπακόλας.Με ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα διεκδικήσει το αξίωμα κάνοντας λόγο για πλήρη καταστρατήγηση του καταστατικού, του αυτοδιοίκητου και της αυτοτέλειας της ΟΝΝΕΔ.

Διαβάστε τι έγραψε στο Facebook

Είχα την τιμή να υπηρετήσω την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ από σχεδόν όλες τις θέσεις. Από το 2005 που μπήκα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και γράφτηκα μέλος, μέχρι και το 2015 που ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου επί τρία συναπτά έτη, παρέδωσα τη σκυτάλη του Γραμματέα της ΔΑΠ.

Δεν μπορώ να κρύψω ότι φέτος είχα έντονη επιθυμία να χρησιμοποιήσω αυτή μου την εμπειρία για να διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, ώστε να κάνουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο βήμα για τη μετεξέλιξη της οργάνωσής μας αλλά και την ενδυνάμωση του ρόλου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Με μεγάλη μου λύπη κι ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση όμως, παρατηρώ εδώ και μέρες, το μεθοδευμένο παραγκωνισμό της ΟΝΝΕΔ και το οργανωμένο σχέδιο για την διάλυση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Πλήρης καταστρατήγηση του καταστατικού, του αυτοδιοίκητου και της αυτοτέλειας της ΟΝΝΕΔ, κανένα ενδιαφέρον για τα πρακτικά και καθημερινά προβλήματα των ΔΑΠιτών και μια ήδη «μεθοδευμένη» επικείμενη εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου που αποτρέπει το άνοιγμά μας στην κοινωνία. Προεγγραφές και όχι online σύστημα όπως συνέβη στις εκλογές Πρόεδρου ΝΔ το 2009 και το 2016 καθώς και Προέδρου ΟΝΝΕΔ το 2010 και το 2013, ενδεχόμενο αντιτίμου 3 ευρώ για νέα παιδιά που καθημερινά μάχονται μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και εκλογικές λίστες διαμορφωμένες από τους ίδιους ανθρώπους που έκαναν τηλέφωνα για να απειλήσουν ΟΝΝΕΔίτες που επιθυμούσαν και επιθυμούν να σταθούν πλάι μου σε αυτόν τον αγώνα. Κάπως έτσι φαίνεται ότι ξεχρεώνονται τα «πολιτικά γραμμάτια».

Ως εκ τούτου κάνω σαφές ότι δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Τους χαρίζω τη διαδικασία αλλά σε καμία περίπτωση την οργάνωση που τόσο αγάπησα και αγαπώ. Ξεκαθαρίζω ότι δεν επιθυμώ να κάνω καμία συμφωνία κάτω από το τραπέζι. Τέτοιες τακτικές είναι πέρα για πέρα ξένες στη δικιά μου ιδιοσυγκρασία και λογική. Δηλώνω όμως παρών, παραμένω στρατιώτης της παράταξης και θα σταθώ με όλες μου τις δυνάμεις απέναντι σε όποιον τολμήσει να υπονομεύσει την ΟΝΝΕΔ και την πρώτη, εδώ και 30 χρόνια, φοιτητική παράταξη της χώρας, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στους 287 συνέδρους που με τίμησαν με την υπογραφή τους και σε όλα τα μέλη της οργάνωσης σε όλη την Ελλάδα που κόντρα στα «συστήματα» και τις πιέσεις πίστεψαν σε μένα και στο όραμά μου για την οργάνωση. Ο αγώνας για μια καλύτερη ΟΝΝΕΔ συνεχίζεται…