Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 -
Μέτριο

2 °C

Σήμερα, 19. Ιανουαρίου 2022

Μπακογιάννης: Γεγονός το φυσικό αέριο στη Στερεά ΕλλάδαΤην έναρξη των συνδέσεων εμπορικών και οικιακών καταναλωτών στο δίκτυο φυσικού αερίου στη Λαμία και τη Χαλκίδα, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. 

Αρχικά, θα δοθεί προτεραιότητα στα κτίρια δημοσίου ενδιαφέροντος και κυρίως σε σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ σταδιακά ο στόχος είναι η κάλυψη των αναγκών και των οικιακών και εμπορικών καταναλωτών.

 Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση εργασίας του κ. Μπακογιάννη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ ΑΕ Θεόδωρο Τερζόπουλο, με αντικείμενο τον προγραμματισμό της υλοποίησης του έργου κατασκευής Δικτύων Φυσικού Αερίου.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τον κοινό σχεδιασμό για την προκήρυξη των διαγωνισμών εντός του επόμενου μήνα, με στόχο να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι εργασίες του συνολικού έργου της κατασκευής δικτύων στη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα, την Άμφισσα και το Καρπενήσι.

 

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος προέτρεψε τους κατοίκους να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, ενώ δημοσιοποίησε τα σημεία από τα οποία διέρχεται το υπάρχον δίκτυο. 

«Στη Στερεά Ελλάδα είχαμε συμφιλιωθεί με την ήττα μας. Με το γεγονός ότι το φυσικό αέριο διατρέχει την Περιφέρεια, αλλά καμία δική μας μεγάλη πόλη δεν έχει αυτό το προνόμιο. Πήραμε μια πολύ μεγάλη απόφαση, υψηλού ρίσκου, και γίναμε η πρώτη Περιφέρεια που ενέταξε ένα τέτοιο έργο στο Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα. Γι αυτό και πολύ γρήγορα έφτασε η ώρα για τις πρώτες συνδέσεις σε Λαμία και Χαλκίδα. Άμεσα, πάμε και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Κερδίζουμε σταδιακά το μεγάλο μας στοίχημα, την ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρης της Στερεάς. Τελικά, όταν θέλεις, γίνεται», τόνισε σε δήλωσή του