Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

φυσικό αέριο



Αλεξάνδρα Σδούκου: Στηρίζουμε την αύξηση της δυναμικότητας των αγωγών TAP και IGB

Τη στήριξη της Ελλάδας στην αύξηση της δυναμικότητας του Διαδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP και του ελληνο-βουλγαρικού διασυνδετηρίου αγωγού IGB, επιβεβαίωσε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στο 10ο Συμβούλιο του Νότιου Διαδρόμου και το 2ο Συμβούλιο Πράσινης Ενέργειας, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στο Μπακού, μιλώντας για δυο υποδομές-κλειδί



Νέα NAVTEX από την Τουρκία για το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν – Ξεκινάει έρευνες στο κοίτασμα Akseki-1

Η Τουρκία, εξέδωσε νέα NAVTEX διάρκειας ενός μηνός και συγκεκριμένα από 7 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου 2024, για το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν στο κοίτασμα Akseki-1 στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το κοίτασμα Akseki-1 είναι η ίδια περιοχή όπου είχαν γίνει οι τελευταίες έρευνες.



Παραδοχή Μητσοτάκη: «Πληρώσαμε επτά φορές περισσότερα χρήματα για φυσικό αέριο λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας»

Από το Νταβός της Ελβετίας, όπου συμμετέχει στο πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε., ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μία πρωτοφανή ομολογία, παραδεχόμενος ότι η Ελλάδα και άρα οι Έλληνες φορολογούμενοι, πλήρωσαν 7 φορές περισσότερα χρήματα για αγορά φυσικού αερίου λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας!

Είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός:



Μεντβέντεφ: Στοπ στην παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη αν επιβληθεί πλαφόν

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως η Ρωσία θα σταματήσει την παροχή αερίου στην Ευρώπη, αν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν στην επιβολή πλαφόν στο ρωσικό αέριο.



Κύπρος: Σημαντικό κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 6 ανακάλυψε η κοινοπραξία ENI-Total

Οι εταιρείες ενέργειας TotalEnergies και ENI ανακοίνωσαν σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου στο οικόπεδο Cronos-1, στο τεμάχιο 6, στα ανοιχτά της Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανακοίνωση της ENI, οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις στο κοίτασμα Cronos-1 του τεμαχίου 6 υποδεικνύουν την ύπαρξη 2,5 tcf φυσικού αερίου.



Η Gazprom απειλεί με αύξηση κατά 60% των ευρωπαϊκών τιμών του φυσικού αερίου

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά επιπλέον 60% για να ξεπεράσουν τα 4.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα αυτόν τον χειμώνα, καθώς οι εξαγωγές και η παραγωγή της κρατικής εταιρείας συνεχίζουν να μειώνονται εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων.